Publicitat
Publicitat

PREUS

La inflació torna a baixar i se situa en un nivell del 3% a l'octubre

La inflació interanual va recuperar a l'octubre la seva tendència descendent, després de la pujada del setembre, en caure una dècima i situar-se al 3%. Així ho reflecteix l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat ahir per l'Institut Nacional d'Estadística, que atribueix aquest descens a l'estabilitat dels preus de l'electricitat enfront de la pujada de l'any anterior.

L'analista de la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas) María Jesús Fernández va assenyalar que el descens de l'IPC de setembre s'esperava, si bé va dir que la seva previsió era que aquesta reducció fos de dues dècimes, fins a situar-se en el 2,9%, informa Efe.

Fernández va destacar que la pujada que es va produir al setembre va ser una circumstància "puntual", a causa del tabac, i va afegir que el més lògic és que en els dos mesos que queden fins a acabar l'any la inflació continuï caient, per tancar en el 2,3%. Aquest descens tan contundent s'explicarà, segons Fernández, per "l'efecte esglaó" del petroli i, sobretot al desembre, del tabac.

També es va conèixer ahir l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro, segons el qual la inflació interanual s'ha mantingut a l'octubre en el 3%.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT