Crònica 26/04/2011

"És la informació la que es desplaça, no el pacient"

Equip El futur dels hospitals comarcals passa pel treball en equip. Cordomí té clar que és la manera d'optimitzar recursos i garantir la prestació de serveis des del territori

L.b.
1 min

Per què s'han triat noms tan curiosos com Els Quatre Gats i l'aliança El Porc Senglar?

Ve determinat per l'àrea geogràfica on s'aplicarà l'aliança. En el cas de Vic, Campdevànol i Olot és perquè és la zona on es caça el porc senglar. Va sorgir com una anècdota i al final ha acabat determinant el nom.

Per què no s'havien unit abans?

La col·laboració no ha estat possible fins que no ha millorat la xarxa de comunicació. Amb la connexió de l'Eix i la C-32 havia arribat el moment de plantejar-ho, ja que un territori per tenir determinades especialitats necessita una massa crítica que no ha estat possible fins a la millora de la xarxa viària.

Quins serveis comparteixen?

Es comparteixen professionals. L'adjunt del cap d'oncologia de Vic és un oncòleg d'Olot, ja que estan connectats en vint minuts. Ara estan explorant els serveis a compartir. Han començat amb oncologia perquè el tractament és car.

Aquestes aliances van en la línia del que va proposar el conseller de concentrar serveis.

Sí, els hospitals ara estan més a prop i compartir informació és molt fàcil. Ara et fan un TAC a Vic i a Campdevànol en veuen l'informe. Es desplacen la informació i el professional i no cal que ho faci el pacient.

stats