ASSEGURANCES
Crònica 07/12/2011

La insolvència d'Amci aplana el futur d'Agrupació Mútua

Toni Garganté
2 min
Elena Salgado ja no serà al ministeri per donar el vistiplau a l'adjudicació d'Agrupació Mútua, prevista per al febrer.

BARCELONA.La presentació de concurs de creditors de la immobiliària Amci Habitat, lluny de complicar l'existència al seu principal accionista, Agrupació Mútua, li ha aplanat el futur. La insolvència provisional d'Amci "és deguda a problemes de tresoreria, però l'empresa té patrimoni i justament la presentació del concurs ha volgut protegir aquests actius", van assenyalar fonts pròximes a l'asseguradora.

"Amci té un pla de negoci amb una voluntat clara de continuïtat. En tot cas, el concurs d'Amci clarifica el procés d'adjudicació d'Agrupació Mútua", va afegir el mateix portaveu. La direcció general d'Assegurances (DGA), que depèn del ministeri d'Economia -que encara encapçala la ministra Elena Salgado-, va intervenir l'asseguradora catalana l'octubre del 2009, i des de llavors ha estat dirigida per administradors de la mateixa DGA. Sergio Gago continua al capdavant de la gestió de la mútua d'assegurances.

Durant els últims dos anys han aparegut dos entrebancs en el procés de sanejament d'Agrupació Mútua, com l'agonia de Bankpime, que recentment ha traspassat el negoci bancari i d'assegurances a La Caixa, i l'esmentada crisi d'Amci. Fora d'aquests dos focus, Sergio Gago ha optat per vendre les participades més allunyades del negoci pròpiament assegurador. Així, s'ha desprès de les corredories Gescobert i Unibrok, l'empresa de riscos laborals MGO i la companyia de transport d'ambulàncies TSC.

Assemblea al febrer

L'asseguradora, que va arribar a presidir Fèlix Millet, considera que el sanejament s'acabarà aviat, i per això planteja convocar una assemblea en què els mutualistes decidiran el seu futur. Actualment hi ha un termini obert fins al 16 de desembre per presentar ofertes vinculants per adjudicar-se Agrupació Mútua.

L'entitat, que va acabar el 2010 amb un volum de primes de 170 milions d'euros, preveu estudiar els candidats fins a la convocatòria de l'assemblea, que haurà de decidir la seva venda. Han transcendit cinc possibles interessats: dues mútues (Fiatc i Pelayo), el RACC, Sanitas i Catalana Occident. El grup financer Corbis també va anunciar la presentació d'una oferta, però les mateixes fonts van assenyalar que "manté un perfil massa financer per adjudicar-se l'asseguradora intervinguda.

stats