TEMPESTA D'ESTIU
Crònica 31/07/2011

Una intensa tempesta de pluja i vent desborda Barcelona

Una excepcional tempesta d'estiu va afectar ahir trens i carreteres de tota la província de Barcelona. La intensitat de la pluja va desbordar especialment la capital, on els bombers van rebre 250 avisos.

Sònia Sánchez
2 min
Una intensa tempesta de pluja i vent desborda Barcelona

Barcelona.La forta tempesta d'estiu que es va desfermar ahir sobre les comarques de Barcelona, la segona de tanta intensitat aquest estrany mes de juliol, va generar problemes a trens, carreteres i baixos d'edificis de gairebé tota la província, on els Bombers de la Generalitat van rebre 450 avisos. Però allà on més caos va generar va ser a la ciutat de Barcelona. Els bombers municipals van atendre 250 avisos pels incidents generats en poc més de mitja hora de pluja i vent a primera hora de la tarda. La intensitat de l'aiguat va tornar a desbordar el sistema de drenatge de la ciutat i va inundar estacions de metro i de tren, la qual cosa va interrompre el servei ferroviari entre Gràcia i Sants i va deixar sense funcionament la L2 del metro a les estacions de Sant Antoni, Paral·lel i Tetuan. Els arbres caiguts van obligar a tallar el trànsit pun tual ment al passeig Colom i la inundació de la calçada va fer tancar alguns carrils de la Gran Via i de les dues rondes. Contenidors tombats i motos arrossegades per l'aigua van ser algunes de les estampes del dia.

El caos generat per la tempesta va deixar també algunes anècdotes, com la falsa alarma pel suposat xoc d'un vaixell contra l'espigó de l'Hotel Vela, que finalment van resultar ser tres pescadors que s'havien refugiat a les roques i van ser rescatats pels bombers. Amb tot, la Guàrdia Civil va haver d'atendre algun vaixell amb problemes a la mateixa zona i també es va haver de tancar al públic una part del complex lúdic Maremagnum.

El temporal, però, havia arrencat a la comarca d'Osona cap a la una del migdia. Allà, els bombers van eva cuar 26 nens i 6 adults d'un càmping de Sant Pere de Torelló inundat per la pluja. En el seu camí cap al sud la tempesta va fer caure una catenària a Mataró, que va deixar atrapats els passatgers de dos trens de la línia R1, que van haver de ser evacuats. El tram entre Mataró i Arenys de Mar de la línia va quedat suspès durant més de quatre hores i els viatgers feien el trajecte per carretera en autobusos habilitats per Renfe. Una altra avaria als sistemes de comunicació va fer suspendre temporalment la circulació de trens de la línia R8 entre Martorell i Castellbisbal.

Les pluges van complicar molt el trànsit a les carreteres i van provocar retencions. Els bassals van obligar a tallar un carril de l'AP-7 a Cerdanyola, la qual cosa va provocar quilòmetres de cua en sentit sud. L'aiguat va causar dos accidents greus. Un xoc frontal entre dos vehicles a la C-55, a Monistrol de Montserrat, en què va morir una persona, va fer tallar la via. La C-58 també es va tancar després xocar dos cotxes a Vacarisses.

stats