Crònica 03/11/2011

La investigació de l'entitat se centra ara en la diagnosi precoç

A.b.
2 min

Barcelona.Després d'aconseguir que l'any 2011 fos proclamat Any Internacional de l'Alzheimer, la Fundació Pasqual Maragall va congregar a finals de setembre a Madrid més de dos mil professionals relacionats amb l'estudi de la malaltia en el marc del Global Alzheimer's Research Summit, un conclave organitzat conjuntament amb la Fundació Reina Sofia i que va comptar amb la presència de la reina.

En la línia de les conclusions de la trobada, el director de la Fundació, el doctor Jordi Camí, ha explicat que els projectes d'investigació que estan impulsant a Catalunya se centren en la fase de diagnosi precoç de la malaltia i que, en aquest sentit, ara l'entitat està en fase de selecció d'una cinquantena de voluntaris que s'acullin a un programa que permeti detectar possibles indicis de l'Alzheimer fins a quinze anys abans de l'edat mitjana en què s'acostuma a detectar. Els seleccionats no són només població de risc amb antecedents familiars relacionats amb l'Alzheimer sinó que la Fundació busca un perfil representatiu de tota la societat. L'última gran inversió que ha rebut la Fundació se centra precisament en l'àmbit de la diagnosi precoç pel conveni que l'any passat van signar amb La Caixa i que suposa uns ingressos de 3,4 milions d'euros fins al 2012. A la memòria 2010 de l'entitat els ingressos van ascendir a 1,4 milions d'euros i les despeses a 1,1 milions d'euros. També Camí apunta que l'entitat s'està dotant d'un consell assessor científic amb personalitat de relleu mundial.

Presència a Facebook

Paral·lelament, en un àmbit més general, l'entitat també s'ha abocat a les xarxes socials amb la campanya Omplirem el buit que a Facebook ha començat a córrer amb una aplicació que, quan una persona s'hi registra, comença a esborrar el perfil de l'usuari i a poc a poc es va esborrant la pàgina com si s'oblidessin amics i familiars.

stats