Crònica 28/03/2012

La investigació el situa com a nexe entre Generalitat i empresaris

Laura Díaz-roig
2 min

BARCELONA.La investigació de la presumpta trama per aconseguir concessions d'estacions de la ITV a Catalunya, paralitzades al maig per una decisió judicial, situa el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, com a suposat enllaç entre els empresaris detinguts i el subdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Maselles, segons fonts judicials consultades per Efe.

Els cinc detinguts -Tous, Masalles i els empresaris Sergi Alsina, Sergi Pastor i Ricard Puignou-, que van ser interrogats ahir per la Guàrdia Civil, passaran avui, amb tota probabilitat, a disposició judicial. La titular del jutjat número 9 de Barcelona, que instrueix el cas i avui està de guàrdia de detinguts, els prendrà declaració en presència dels seus advocats. La jutge manté el secret de sumari de la investigació, una peça separada del cas Campió que se centra en unes converses telefòniques entre els detinguts que el fiscal de Lugo va fer arribar aquest octubre.

En el cas que els detinguts, acusats entre altres delictes de tràfic d'influències i falsedat documental, decideixin parlar -poden acollir-se al seu dret a no declarar, ja que no coneixen el contingut del sumari- hauran d'aclarir la seva participació en l'entramat. Precisament ahir el govern de l'Estat va anunciar que limitarà a un mes el temps que un sumari pot estar secret -només es podrà ampliar un mes més per raons extraordinàries- per intentar evitar els "judicis paral·lels" que provoquen les filtracions.

Les investigacions se centren en el concurs públic per la concessió d'un lot de tres estacions de la ITV, que una de les empreses que no va guanyar va impugnar als tribunals i que ara està suspesa per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La trama hauria pretès que, aprofitant el canvi de color polític del Govern, es convoqués un nou concurs per obtenir l'adjudicació d'aquest lot -que afecta les estacions de les Borges Blanques, Amposta i Sant Celoni- i afavorir els empresaris detinguts.

stats