NOU ESCÀNDOL SEXUAL A FRANÇA
Crònica 23/02/2012

El jutge acusarà DSK de complicitat amb una xarxa de prostitució

Ara
2 min
Dominique Strauss-Khan arribant a la comissaria de la Gendarmeria de Lilla per declarar.

BARCELONA.Dins d'un cotxe amb els vidres tintats i escortat per dos policies motoritzats, Dominique Strauss-Kahn va quedar en llibertat ahir a mitja tarda, després d'haver estat 48 hores a la caserna de la Gendarmeria de Lilla per declarar sobre la seva relació amb una xarxa de prostitució de luxe. A l'agenda, però, ja hi té una nova compareixença judicial. El 28 de març el jutge del cas el tornarà a convocar per acusar-lo de "complicitat per proxenetisme en banda organitzada". Una xarxa que operava sobretot a l'Hotel Carlton de Lilla.

DSK "està completament satisfet que l'hagin pogut escoltar amb molta serenitat", explicava ahir el seu advocat, Frédérique Baulieu.

La justícia francesa investiga Strauss-Kahn, de 62 anys, per la seva participació en un seguit de festes privades a Lilla, París, Washington i Brussel·les, i per si sabia que les dones que hi participaven eren prostitutes. Les festes haurien estat organitzades i finançades per alguns empresaris amics del polític socialista.

Empresaris i policies

Segons una font pròxima a la investigació recollida per l'agència France Press, DSK va declarar que en cap moment havia imaginat que les joves que participaven en aquestes trobades fossin prostitutes, ja que algunes li "van ser presentades per responsables policials".

Entre els implicats per aquest dossier hi ha el comissari Jean-Christophe Lagarde, un antic alt responsable policial de la regió de Lilla. També s'investiga l'influent empresari Fabrice Paszkowski, que juntament amb Lagarde hauria viatjat a Washington en diverses ocasions per organitzar-hi festes privades. L'últim d'aquests viatges va ser de l'11 al 13 de maig del 2011, la vigília que DSK fos arrestat a Nova York acusat d'una suposada agressió sexual a una empleada de l'Hotel Sofitel.

El delicte de proxenetisme, amb l'agreujant de banda organitzada, es pot arribar a castigar amb un màxim de 20 anys de reclusió a França.

stats