Publicitat
Publicitat

Un jutge dissol el partit de Mubàrak

El Tribunal Suprem Administratiu del Caire va dictaminar ahir la dissolució del Partit Nacional Democràtic (PND), la formació del derrocat president egipci Hosni Mubàrak. Tots els béns i les seus del partit seran confiscats i lliurats a l'Estat, segons la sentència.

La dissolució del PND era una de les principals demandes del moviment opositor que va forçar Mubàrak a dimitir després de trenta anys al poder. Moltes de les seus del partit van ser objectiu dels manifestants en la revolta i les setmanes posteriors a la dimissió del president, que va cedir el poder a una junta militar.

El PND ha dominat la vida política a Egipte des que el va fundar l'antecessor de Mubàrak, Anwar Sadat, el 1978. El partit es va convertir en un aparell de l'Estat i, amb les restriccions a la resta de formacions i el frau electoral generalitzat, guanyava les eleccions per més del 80% de vots.

Mubàrak es troba detingut des de dimecres en un hospital de Xarm al-Xeikh i la policia espera que es recuperi per interrogar-lo sobre les acusacions de corrupció. Els seus dos fills i diversos ministres i alts funcionaris també s'enfronten a una investigació. Tant l'expresident com els seus fills no poden abandonar el país i la justícia ha congelat tots els seus béns al país.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT