Crònica 17/04/2011

Un jutge dissol el partit de Mubàrak

C.m.
1 min

El Tribunal Suprem Administratiu del Caire va dictaminar ahir la dissolució del Partit Nacional Democràtic (PND), la formació del derrocat president egipci Hosni Mubàrak. Tots els béns i les seus del partit seran confiscats i lliurats a l'Estat, segons la sentència.

La dissolució del PND era una de les principals demandes del moviment opositor que va forçar Mubàrak a dimitir després de trenta anys al poder. Moltes de les seus del partit van ser objectiu dels manifestants en la revolta i les setmanes posteriors a la dimissió del president, que va cedir el poder a una junta militar.

El PND ha dominat la vida política a Egipte des que el va fundar l'antecessor de Mubàrak, Anwar Sadat, el 1978. El partit es va convertir en un aparell de l'Estat i, amb les restriccions a la resta de formacions i el frau electoral generalitzat, guanyava les eleccions per més del 80% de vots.

Mubàrak es troba detingut des de dimecres en un hospital de Xarm al-Xeikh i la policia espera que es recuperi per interrogar-lo sobre les acusacions de corrupció. Els seus dos fills i diversos ministres i alts funcionaris també s'enfronten a una investigació. Tant l'expresident com els seus fills no poden abandonar el país i la justícia ha congelat tots els seus béns al país.

stats