Publicitat
Publicitat

La fira de maquinària tèxtil portarà 118.000 visitants al setembre

Es diu ITMA, és la fira de maquinària tèxtil més important del món, mou un volum de 118.000 visitants i es farà per primer cop a Barcelona del 23 al 30 de setembre. El president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, va qualificar el fet com el "repte firal més important de la història de la ciutat" i va posar com a exemple que la seva capacitat d'atracció duplica la del Mobile World Congress. Clos considera que l'interès de la capital catalana com a ciutat de negocis s'ha de seguir complementant amb el seu atractiu turístic "perquè aquesta barreja és la que funciona millor per al sector". I afegeix: "Seria molt dolent viure només dels negocis, com passava a Madrid".

El Gremi d'Hotels també valora de manera molt positiva els resultats de l'any 2010, després de tres exercicis consecutius de descensos: "Per fi comencem a veure la sortida del túnel", va afirmar Clos. Al llarg de l'any passat, l'ocupació mitjana als establiments hotelers de la ciutat va créixer més de cinc punts, fins a situar-se al 72,2 per cent. Una tendència que es manté en aquest inici del 2011, amb un creixement del 6-7% al llarg del mes de gener. En canvi, el preu mitjà de les habitacions es va mantenir a la baixa i, per primera vegada en els últims anys, es va situar per sota dels 100 euros, fins a 99,39 euros. Els mesos de juliol, setembre i octubre són, tradicionalment, els de més ocupació.

Durant el 2010 es van obrir a Barcelona set nous hotels amb una oferta de 591 habitacions. Aquest any obriran les portes vuit establiments més, mentre que el 2012 la xifra creixerà fins a 14 nous hotels. Una tendència que es torna a frenar el 2013, quan només es preveu una obertura. Clos considera que és positiu que s'estabilitzi el creixement de la planta hotelera. El sector genera a la ciutat entre 25.000 i 35.000 llocs de treball directes.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT