Crònica 02/07/2011

Les mentides de Nafissatou Diallo

N.f.
2 min
L'excap de l'FMI abandonant el tribunal de Nova York en llibertat sense fiança.

WASHINGTON.Les acusacions d'agressió sexual i intent de violació contra Dominique Strauss-Khan fan aigües. "Avui és un dia feliç per a la família Strauss-Khan", va dir l'advocat defensor Benjamin Brafman, gairebé cantant victòria, i va afegir que el següent pas, després d'aconseguir ahir la llibertat sense fiança, és "aconseguir la retirada completa dels càrrecs".

El cas, però, encara no està guanyat, i els advocats del polític francès saben bé que no es pot dir blat si no és al sac i ben lligat. Però també són conscients que les últimes revelacions malmeten molt la credibilitat de la presumpta víctima. És per això que la carta que la fiscalia va enviar a la defensa, publicada pel diari The New York Times , serà clau durant el judici contra Strauss-Khan. S'hi enumeren diverses contradiccions i mentides que l'empleada de neteja de l'hotel Sofitel, Nafissatou Diallo, ha admès.

Els fiscals revelen que durant la seva demanda d'asil als Estats Units, Diallo va dir en una primera versió que va ser violada per soldats guineans en el seu país, però després ho va negar i va admetre que va mentir per aconseguir la residència. A més, la dona "va fabricar la declaració amb l'ajuda d'un home que li va proporcionar un enregistrament de casset" i després la va memoritzar per recitar-la igual davant les autoritats.

Canvis incoherents

D'altra banda, a la carta també es detallen els seus canvis sobre la història dels fets del matí del 14 de maig a la suite de l'hotel Sofitel de Nova York. La treballadora de neteja va dir inicialment que, després de ser atacada, va esperar al passadís fins que Strauss-Khan va sortir de l'habitació per informar el seu supervisor. Però ara admet que abans va netejar dues habitacions, incloent-hi la suite de l'exdirector de l'FMI, abans d'informar del cas.

Per acabar, Diallo també va reconèixer que va mentir a Hisenda sobre els seus ingressos per evitar perdre l'habitatge de protecció en què viu, i va declarar el fill d'una amiga com a dependent seu perquè el fisc li tornés més diners. El document conclou que "la denunciant no va dir la veritat als fiscals adjunts del districte en una varietat de temes addicionals en relació amb la seva història, antecedents, situació actual i relacions personals.

Ahir Dominique Strauss-Khan, de bracet de la seva dona, Anne Sinclair, va sortir del jutjat de justícia de Manhattan amb un tímid somriure d'alleujament. El primer en molt de temps. El polític francès és conscient que aquest gir inesperat en les investigacions li poden donar la llibertat que tant anhela. Mentrestant, a França ja han començat les quinieles sobre la seva possible participació en les primàries socialistes per a les eleccions presidencials de l'any que ve.

stats