Crònica 07/08/2011

"Amb una mesquita n'hi ha prou"

Convivència "Els drets dels d'aquí no poden minvar per la picaresca en qüestions com l'empadronament" Gestió "Aplicarem principis d'eficiència i austeritat"

J.s.
2 min
L'alcalde Carles Pellicer a la plaça del Mercadal de Reus, al cor de la capital del Baix Camp.

Carles Pellicer (Reus, 1958), llicenciat en dret, ha aconseguit l'alcaldia de la capital del Baix Camp, on CiU governa de bracet amb el PP. Diputat i expresident de la Unió de Botiguers, a Pellicer no li ha tremolat el pols en l'inici del mandat. Ha culpat l'anterior equip de govern, liderat pel PSC, de la mala salut de les finances municipals i ha aplicat mesures polèmiques, com l'enduriment dels criteris d'accés a les beques de menjador escolar. La immigració, tan present a l'última campanya electoral, continua sent tema de debat.

Diu que és imprescindible fer una gestió intel·ligent dels recursos.

Ens hem trobat un escenari que no esperàvem i això ha fet que centréssim l'atenció a redreçar el rumb de la nau. Hem aprovat en un ple extraordinari un crèdit de 4,3 milions d'euros per fer front a factures d'abans de l'abril. Així podrem pagar autònoms i les pimes. I estem aprimant una administració sobredimensionada. Aplicarem els principis d'eficiència i austeritat.

Demanar dos anys de residència a la ciutat per accedir a les ajudes de menjador escolar s'explica només en clau pressupostària?

Considerem que és la millor manera perquè es faci justícia, entenent que en aquesta qüestió hi havia molta picaresca. Hi havia ciutadans de Reus que no podien accedir a les beques de menjador perquè altra gent se'n beneficiava sense sentit.

L'anterior equip de govern havia aplicat una política laxa a l'hora de concedir aquestes ajudes?

Sí, massa laxa. Nosaltres som molt més estrictes. No es poden donar ajudes a tothom perquè sí. Això ha creat durant molt temps un efecte crida amb la immigració. No em fa cap recança dir-ho.

En decisions com la de les ajudes de menjador escolar es visualitza el pacte de govern entre CiU i PP?

El requisit dels dos anys de residència és una decisió personal meva i la regidora que assumeix les polítiques socials és de CiU. A l'equip de govern tenim molt clar aquest tema.

Però vostè és conscient que el discurs en matèria d'immigració del PP no és el mateix que articula CiU.

Sí. Tenim un acord de gestió de ciutat, no de discurs ideològic. Segur que el discurs d'immigració del PP és molt més contundent que el de CiU. En matèria d'immigració, el nostre acord de govern parla de drets i deures.

A Reus hi ha problemes de con- vivència?

Diria que hi ha hagut un efecte crida important provocat pel bonisme i la permissivitat en les polítiques públiques. No és que hi hagi un problema de convivència a la ciutat.

Si no hi ha problemes de convivència, per què va ser tan crispada l'última campanya electoral?

Perquè a Reus hi ha una població magribina molt important que pot generar certa inquietud en determinats barris. Què estem fent? Apliquem la política que hem dit sempre, de drets i deures. Els drets dels d'aquí no poden minvar per la picaresca en qüestions com les de l'empadronament. I si parlem del burca, a Reus tampoc no en volem.

Vostè ha afirmat que s'ha de limitar l'obertura de mesquites.

A Reus hi ha una mesquita que està legalitzada i una altra que no disposa de permisos. Requerirem que es legalitzi perquè no podem mantenir-la sense les autoritzacions corresponents. Entenem que amb una mesquita n'hi ha prou, però no és una qüestió que ens pertoqui decidir a nosaltres. El que hem de fer és vetllar perquè tots els permisos estiguin en regla.

stats