Crònica 09/09/2011

Els mestres de la resta de l'Estat faran vaga contra les retallades

S. S.
1 min
Mestres i professors es van concentrar abans-d'ahir davant el ministeri d'Educació.

Barcelona.Els sindicats de l'ensenyament públic estatals han convocat tres jornades de vaga per protestar contra les retallades educatives. Els sindicats catalans, de moment, no tenen previst unir-se a la convocatòria, tot i que tampoc no ho descarten. Els mestres es concentraran, el dimecres 14 de setembre, davant del ministeri d'Educació, a Madrid i tenen previst també fer vaga el 22 de setembre, a més d'una "gran marxa sobre Madrid" el 20 d'octubre. Aquestes protestes han estat convocades per les federacions estatals d'Ensenyament de CCOO, UGT, ANPE, STES i CSI-F.

A casa nostra, però, tant USTEC-STS com CCOO de Catalunya van explicar que encara tenen pendent debatre la possibilitat de futures mobilitzacions i no van descartar afegir-se a les jornades convocades pels companys de la resta de l'Estat, si així es decidís dins els òrgans corresponents. Amb tot, CCOO sí que va descartar unir-se a la protesta de dimecres perquè considera que és massa prematur.

Inici de curs reivindicatiu

Ambdós sindicats, majoritaris entre els mestres i professors de Catalunya, van recalcar ahir el seu suport a la convocatòria de la plataforma Somescola.cat, de la qual formen part, per iniciar el curs escolar dilluns vinent amb cartells a favor de la immersió lingüística i amb concentracions a les places de totes les viles. No obstant això, la portaveu d'USTEC-STS, Rosa Cañadell, no va deixar passar l'ocasió per demanar també a tot el professorat que mantingui, el dia 12 de setembre que arrenquen les classes, la protesta contra les retallades educatives, "amb pancartes, cassolades als centres i concentracions a la porta".

Des de Madrid, va arribar també ahir un toc d'atenció a les autonomies que retallen. El portaveu del Govern, José Blanco, va reclamar que responguin sense escatimar recursos a l'augment d'alumnes.

stats