TRANSPORT
Crònica 21/12/2011

Un miler de taxis menys a l'àrea de Barcelona

Ara
1 min
La mesura permetrà recuperar un 5,6% de la facturació.

BARCELONA.L'any vinent circularan pels carrers de l'àrea metropolitana de Barcelona un miler de taxis menys cada dia després que el consell metropolità va aprovar ahir, amb l'únic vot en contra del PP, una modificació de la regulació del descans setmanal dels taxistes. La mesura consisteix a obligar els taxistes a fer una jornada de festa cada 15 dies, que se sumarà a la que ja fan actualment, una vegada per setmana.

El president de l'Institut Metropolità del Taxi (IMT), Eduard Freixedes, va assegurar ahir: "Es tracta d'una mesura transitòria i que apliquem tenint en compte l'actual situació de crisi econòmica". Segons Freixedes, la crisi ha provocat una important reducció de la demanda d'aquest tipus d'oferta, que ha xifrat entre el 20% i el 40% durant l'últim any. "Si hi ha molts taxis al carrer els beneficis dels conductors disminueixen", diu, per la qual cosa aquesta mesura "respon a la demanda dels taxistes que havien vist com els seus ingressos i beneficis es reduïen notablement". En aquest sentit, es preveu que els taxistes recuperin un 5,6% de la seva recaptació.

En el consell metropolità d'ahir també es va decidir que l'oferta de taxis sigui, els dies festius entre setmana, igual que la dels caps de setmana. "Fins ara, l'oferta era la mateixa que els laborables quan la demanda, evidentment, es redueix", va explicar Freixedes.

stats