JOC
Crònica 13/11/2011

La milionada de l'ONCE cau en un barri popular de València

Salva Almenar
2 min
Quique, el quiosquer de premsa de València, va vendre el cupó afortunat amb el premi de la ONCE.

Més enllà de les supersticions que envoltaven la data de divendres, l'11 de l'11 de l'11, per a Enrique Abellán Muñoz ha estat un dia que mai oblidarà. Ell, un quiosquer de premsa i llaminadures del barri de l'Olivereta de València, a la zona de l'avinguda del Cid, va ser l'encarregat de repartir sort i expendre en el seu establiment el número 26.516, de la sèrie 135, que va ser premiat amb 11 milions d'euros en el sorteig de l'ONCE celebrat divendres al vespre.

Des de primera hora de dissabte, el carrer Totana es va convertir en un formiguer de periodistes, veïns i curiosos que van voler felicitar Enrique Abellán. "Estic molt content. Mai havia venut un premi així", assegurava el botiguer. Abellán va centrar totes les mirades, perquè de l'encertant, com sol passar en aquestes circumstàncies, no se'n va saber res en tot el dia.

El propietari sospita que els 11 milions s'han d'haver quedat al barri, ja que "els que compren loteria al quiosc són veïns o gent que treballa per aquí". Tal com explicava el venedor, alguns veïns han estat agraciats amb premis del sorteig extraordinari celebrat ahir, però l'única que es va deixar veure al llarg del matí va ser una propietària del mateix edifici on hi ha l'establiment, a qui li ha tocat un dels premis considerats menors, de 40.000 euros.

El bitllet encertant en el sorteig de l'11 de l'11 de l'11 estava entre els 350 cupons venuts per l'Enrique. "Tots els que tenia", afegia, alhora que explicava com "la gent s'ha tornat boja" amb aquest sorteig. Dimarts Abellán ja havia esgotat tots els cupons que podia vendre, i argumenta que el sorteig ha funcionat tan bé principalment per l'import del premi, la publicitat que se n'ha fet i "la data de celebració, que és una mica curiosa".

El més curiós del repartiment del premi va ser que Abellán va penjar al Facebook, a primera hora del matí, el número agraciat, però no va pensar que l'havia venut al seu petit quiosc del carrer Totana. "Cap a les 8.30 hores em van trucar i m'ho van dir, i vaig baixar corrents al quiosc". Minuts abans el petit botiguer havia engegat el seu ordinador personal i havia penjat el resultat del sorteig, totalment aliè, a la marabunta que li venia a sobre.

stats