Crònica 23/02/2012

El ministre d'Educació acusa el PSOE d'avalar "una protesta violenta"

Laura Díaz-roig
1 min

BARCELONA.La lluita dels estudiants als carrers de València contra les retallades en educació s'ha traslladat a la política. Ahir el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va acusar el PSOE de posar-se "al costat d'una protesta violenta que infringeix les lleis", en referència a les concentracions dels joves. Ràpidament els socialistes, en veu de la seva portaveu, Soraya Rodríguez, van exigir al PP una rectificació "immediata i urgent". Van titllar les paraules de Wert de "greu irresponsabilitat política" i van demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que el desautoritzi.

Nova investigació

La Sindicatura de Greuges de València ha iniciat una investigació sobre les càrregues de la Policia Nacional contra els estudiants després de rebre més de 38.000 queixes a través d'internet i 500 per escrit.

Tant el Síndic, José Cholbi, com la directora de l'Institut Lluís Vives, Carmina Valiente, es van reunir ahir amb la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León, a qui Valiente va demanar que s'assumeixin responsabilitats per "l'actuació desproporcionada" de la policia. Valiente assegura que ara li resulta difícil "explicar als alumnes que les forces de l'ordre i la seguretat són forces de l'ordre i la seguretat".

En la mateixa línia, associacions de pares, directors de centres i estudiants van demanar ahir en roda de premsa dimissions i van anunciar noves mobilitzacions per al dia 27 (tots els instituts s'aturaran cinc minuts a les dotze del migdia) i el 29 de febrer (aturades, assemblees, concentracions i manifestacions).

stats