Publicitat
Publicitat

El ministre de l'Interior de Mubàrak ja seu al banc dels acusats

No és per haver ordenat disparar foc real contra els manifestants que reclamaven la retirada de Hosni Mubàrak, però la bèstia negra dels opositors a l'antic règim, el fins fa poques setmanes temut ministre de l'Interior, Habib el-Adli, es va asseure ahir al banc dels acusats.

Se'l jutja, de moment, en un procediment exprés per corrupció. La fiscalia l'acusa d'haver ingressat al seu compte més de 700.000 euros provinents d'una constructora que havia obtingut contractes amb el ministeri que ell dirigia. També se l'investiga per la seva participació en una operació de blanqueig de diners per una xifra semblant.

Amb un lacònic "no, això no va passar", Habib el-Adli es va declarar no culpable dels càrrecs que se li imputen. I el judici va quedar suspès fins al 2 d'abril després que l'advocat de la defensa demanés més temps a l'espera d'un informe.

El "botxí d'Egipte"

En la sessió judicial d'ahir, els advocats de l'acusació van fer servir una gran duresa dialèctica contra l'exministre, a qui un d'ells va qualificar com "el botxí d'Egipte". Les acusacions per corrupció no satisfan els qui van lluitar per la democràcia, que el voldrien veure responent de la violenta repressió que va ordenar per mantenir el règim i acabar amb la revolta contra Mubàrak.

Hores després de l'inici del judici, milers de persones van irrompre a l'edifici central dels Serveis de la Seguretat de l'Estat al Caire des d'on Habib el-Adli controlava directament l'acció repressora. Els assaltants buscaven documentació per provar els crims comesos contra la ciutadania per l'antic règim abans que ningú no els pugui destruir.

Durant els 30 anys en què Mubàrak va governar amb mà de ferro Egipte, la policia secreta, amb 100.000 agents i col·laboradors, va teixir una important xarxa repressora per mantenir a ratlla els opositors. En els arxius d'aquest organisme, hi podria haver proves de suposades detencions, tortures i execucions fetes per motius polítics.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT