Publicitat
Publicitat

ENTITATS FINANCERES

La morositat bancària ja frega un històric 7%

A l'inici de la crisi, ara fa tres anys, les entitats financeres consideraven que, tot i l'avenç imparable dels impagats, la morositat del sistema no superaria aquesta vegada les ràtios registrades als anys noranta. Tanmateix, els crèdits que difícilment seran retornats a la banca van situar-se en el 6,94% al juliol, segons les dades que va fer públiques ahir el Banc d'Espanya. La morositat va assolir el seu màxim històric el febrer del 1995. Aleshores va arribar al 6,98%, només quatre centèsimes per sobre del juliol.

Si la ràtio de morositat general -que inclou préstecs a clients particulars i a empreses- frega màxims històrics, en el cas del crèdit al sector immobiliari i de la construcció supera amb escreix el seu rècord. Al tancament del segon trimestre, els préstecs que probablement acabaran impagats i que van ser concedits a activitats relacionades amb el totxo van situar-se en el 17,01%. El crèdit catalogat de cobrament dubtós sumava prop de 70.500 milions d'euros del total de 414.000 milions atorgat per bancs i caixes al negoci del maó.

La ràtio de morositat immobiliària s'ha disparat des de l'esclat de la crisi financera. El 2007, els crèdits impagats suposaven únicament el 0,53% del total. El 2008, la taxa s'havia elevat fins al 6,1%, el 2009 fins al 10,08%, i al tancament del 2010 la ràtio ja suposava el 14% del total de préstecs del ram.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT