Crònica 15/04/2011

Els municipis celebren que ja no estiguin sols per abordar el fenomen

M.c.
2 min

Barcelona.És una vella reivindicació dels municipis catalans, però sobretot de la demarcació de Girona. Fa anys que reclamen una regulació de la prostitució, però, mentre no arriba, s'han posat les piles. Alguns municipis van crear les seves ordenances en què es multa per exercir la prostitució a la via pública tant a les treballadores del sexe com als clients: "Però és molt difícil fer-ho per moltes raons. Per exemple, a la Jonquera la majoria de clients són francesos, marxen i mai pagaran les multes", explica a l'ARA la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Consol Cantenys. Tant Cantenys com Jordi Gironès, president del Consell Comarcal de la Selva, van aplaudir ahir la iniciativa de Puig i van demanar que la norma tiri endavant: "Que no hi hagi regulació ens perjudica i la força del municipi és relativa, perquè les carreteres no són del municipi, són competència de la Generalitat". Així, si la normativa arribés arreu de Catalunya, podrien "evitar aquests problemes" i el fenomen de la prostitució "no es desplaçaria de municipi en municipi", va afegir.

La Jonquera en té 30

Per la seva banda, l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va dir ahir en declaracions a l'ACN que "si la problemàtica s'aborda a nivell de país, serà més fàcil d'atacar". Actualment existeixen moltes carreteres gironines afectades pel fenomen, "com la N-II a Figueres, o les que van cap a Girona, Roses, Llançà i la Jonquera", va afegir Cantenys. I en aquesta línia, Jordi Gironès, va dir "que ja és hora" que es prengui "una decisió ferma i assenyada" per poder millorar la imatge de les carreteres de Girona.

Com a exemple, l'Ajuntament de la Jonquera té comptabilitzades 30 noies que ofereixen els seus serveis dins del terme municipal. A la Jonquera hi ha una ordenança per combatre la prostitució, una norma que no ha estat efectiva. També n'hi ha en altres poblacions com Sant Julià de Ramis (Gironès) o Vidreres (Selva).

stats