SUCCESSOS
Crònica 08/02/2012

Una nena de set anys mor en un tràgic foc en un pis de Cornellà

Un incendi en un pis de Cornellà va matar ahir una nena de set anys i va ferir 11 persones més. La víctima va quedar atrapada a l'habitatge, on vivia amb els seus pares i els seus quatre germans.

Josep Ferrer
2 min

CORNELLÀ DE LLOBREGAT.Una nena de set anys, Siham I., va morir ahir a Cornellà de Llobregat després que el pis on vivia amb els seus pares i els seus quatre germans s'incendiés. El foc, que va començar cap a les cinc de la matinada, va calcinar tot el pis de la família, el 1r 4a del número 2 del carrer Avet, al barri de Sant Ildefons. Onze veïns de l'edifici, entre ells el pare i dos germans de la víctima, van resultar ferits de diversa consideració per inhalació de fum i cremades. Algunes víctimes van ser ingressades en centres hospitalaris com la Vall d'Hebron, Bellvitge, Moisès Broggi i Sant Joan de Déu, però no es tem per la vida de cap d'elles.

Una "explosió"

"Vaig sentir crits i primer em vaig pensar que era una baralla d'un matrimoni, però després em va semblar que tiraven alguna cosa per la finestra i ja vaig veure el fum", deia ahir la Irina, una veïna del bloc del davant. Els Bombers de la Generalitat van desplaçar nou dotacions d'efectius al lloc dels fets i, per ordre dels Mossos d'Esquadra, van desallotjar els veïns de l'immoble preventivament. Un cop al carrer, un dels germans de la víctima va explicar a un veí que havia "explotat alguna cosa en una de les habitacions del pis". Els tècnics municipals i la policia científica investiguen les causes de l'incendi i no descarten cap hipòtesi, com una mala combustió d'algun calefactor.

En declarar-se l'incendi, el pare de la família va avisar la Policia Nacional -la comissaria és just al costat-, però quan els Bombers van arribar al pis ja no van poder fer res per salvar la vida de la menor, que va quedar atrapada al pis. L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va expressar el seu condol per la mort de la víctima. "Lamentem profundament la tràgica mort d'aquesta nena", va dir, i va assegurar que els serveis municipals "estan al costat de les famílies afectades". Balmón també va indicar que la família que vivia en el pis incendiat era d'origen magribí, estava formada pels pares i cinc fills, que pateixen "una situació econòmica difícil", ja que reben ajudes del PIRMI de la Generalitat, però va explicar que els nens "estan escolaritzats". Al migdia, un cop analitzada l'estructura de l'edifici, de cinc plantes d'altura i amb quatre pisos per replà, els veïns van poder tornar a casa seva perquè l'estructura no corre perill.

stats