EL CAS TOUS
Crònica 13/05/2011

"Els nervis em van fer veure una pistola"

Lluís Corominas, el gendre dels Tous acusat d'homicidi, va declarar ahir durant el judici que estava nerviós i que això li va fer imaginar una pistola. Segons va dir, va disparar per instint perquè es veia "mort".

Laia Espín
3 min
"Els nervis em van fer veure una pistola"

Barcelona.La sala del jurat popular de l'Audiència de Barcelona va acollir ahir finalment la declaració de Lluís Corminas -acusat de matar d'un tret un presumpte lladre que volia assaltar el xalet del seus sogres- durant més de quatre hores. El gendre dels Tous només es va voler sotmetre a l'interrogatori del ministeri fiscal i de la seva defensa, durant el qual va modificar substancialment la versió dels fets que havia declarat davant del jutge instructor del cas.

Corominas va continuar defensant l'argument de legítima defensa per explicar perquè va disparar dos trets contra un cotxe aparcat el 9 de desembre del 2006 als voltants de la finca dels joiers. L'acusat va manifestar que no va actuar com a coordinador de seguretat ni de la firma ni de la família, extrem que havia assegurat als Mossos d'Esquadra i al jutge instructor de Manresa, sinó com un "gendre que pateix per la vida dels seus sogres". Per això va treure importància al curs de director de seguretat que havia fet a la UAB i a les seva llicència d'armes. Sobre aquest punt, va voler aclarir que mai va exercir aquesta responsabilitat per a l'empresa Tous.

Les contradiccions

Lluís Corominas va explicar al jurat que quan va rebre la trucada del vigilant de seguretat que l'alertava de l'entrada d'uns intrusos al jardí del matrimoni Tous estava "molt nerviós" i que va anar cap allà. Durant la trucada, que ahir va ser llegida al jurat, l'agent privat l'alerta de la presència dels lladres i li diu que hi vagi armat. Corominas va afegir que la seva intenció era "que marxessin d'allà". I va assegurar que el vigilant era els seus ulls, ja que li explicava per telèfon el que veia per les càmeres de seguretat. Tot i això, en una altra conversa que es va escoltar ahir a la sala i que es va produir uns segons abans dels trets, s'hi sent al vigilant de seguretat com diu: "Sí? Ha, ha, que cabró. Queda't aquí fora armat, eh!" El gendre dels Tous va dir que no sabia què fer i va insistir: "Els Mossos no arribaven. Vaig veure el cotxe dels lladres i m'hi vaig apropar". I va repetir unes quantes vegades que si hagués sabut que dins del cotxe hi havia dos homes no s'hi hauria apropat. Aquest extrem es contradiu amb les manifestacions que va fer a la seu judicial quan es van produir els fets. Aquell cop va assegurar que es va apropar al vehicle perquè creia que hi havia una parella i els volia alertar del perill.

El moment dels trets

Un cop a l'atura del cotxe, l'acusat va cridar als dos ocupants que marxessin, segons va dir ell mateix, i ells també van cridar alguna cosa en un idioma que no s'entenia. "Anaven de negre i un va fer un moviment brusc. Em veia mort. Els nervis em van fer veure una pistola, jo li vaig veure alguna cosa a la mà", va explicar al jurat. Corominas va insistir que la seva actuació va ser instintiva i que per això va agafar la pistola del seient del copilot i va disparar dos trets sense ni mirar.

El gendre del Tous va al·legar el gran nivell d'estrès que patia per justificar les seves contradiccions. Va voler recordar al jurat que tres dies abans dels fets havien registrat un intent de robatori a la finca dels Tous.

L'interrogatori va concloure amb una pregunta del jurat, que va voler saber si era conscient del que havia fet al moment o si el penediment havia arribat amb el pas del temps. La resposta va ser contundent i curta: "En vaig ser conscient després. N'estic molt, molt penedit".

stats