INTERNET
Crònica 06/03/2011

Els nois usen internet sense supervisió

Redacció
1 min

BARCELONA.Nou de cada deu adolescents naveguen per internet i set de cada deu telefonen o envien SMS per mòbil. En contra de la creença popular, aquests hàbits "reforcen els seus vincles" d'amistat, segons conclou l'estudi Els nens i les famílies de Barcelona , elaborat per l'Institut d'Infància i Món Urbà (CIIMU). També constata que les noves tecnologies són més usades pels fills de famílies amb nivells educatius i rendes més altes.

El 39% dels adolescents naveguen cada dia i tot i que l'ús de les noves tecnologies "obre noves oportunitats de comunicació entre les persones", l'estudi també reconeix que hi ha riscos com "l'increment de l'esquerda social entre classes socials".

A més, un altre estudi, aquest de la Comissió Europea, revela que el 70% dels menors naveguen per internet sense control parental. De fet, només tres de cada deu joves d'entre 9 i 16 anys hi accedeixen amb supervisió dels pares. Segons l'informe, el 27% dels joves menteixen sobre la seva edat per poder accedir als xats i xarxes socials. Pel que fa al mòbil, un 21% dels adolescents truquen o envien missatges SMS cada dia, un percentatge semblant als que declaren jugar amb la consola o amb l'ordinador. I la televisió, la veuen més de quatre hores a la setmana.

stats