AUTOMOCIÓ
Crònica 09/04/2011

La nova contractació de Seat provoca més aturats

Josep Ferrer
1 min

Sant esteve.L'anunci de Seat de contractar 700 persones per fabricar l'Audi Q3 a la factoria de Martorell ha provocat un efecte bumerang en els municipis de l'entorn. En comptes de reduir l'atur, l'ha augmentat.

Poblacions com Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Abrera, Olesa de Montserrat, Castellví de Rosanes o Esparreguera han incrementat el nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya, el SOC, condició indispensable per poder optar a una de les places oferides per Seat. El SOC ha rebut un total de 11.000 currículums.

En el cas de Sant Esteve Sesrovires, l'increment d'aturats entre febrer i març ha estat del 8%. L'alcalde del municipi, Enric Carbonell, assegura que aquest augment no l'amoïna perquè confia que "es converteixin en persones que puguin entrar a treballar a Seat". Ell mateix va "donar ordres d'informar les 700 persones inscrites al nostre Club de Feina". La resposta, segons l'alcalde "ha estat massiva" ja que gairebé la meitat, 314, van visitar l'àrea de promoció econòmica interessant-se per l'oferta, 93 van trucar i una trentena van enviar-hi correus electrònics.

stats