IRREGULARITATS A L'ACM
Crònica 20/04/2012

El número dos de Mascarell, "encantat" que el fiscal l'investigui

Laura Serra
2 min
El secretari general de Cultura, Xavier Solà.

BARCELONA.El secretari general del departament de Cultura, Xavier Solà, va mostrar-se ahir "tranquil i encantat" que l'investigui la Fiscalia contra la Corrupció i el Crim Organitzat. Solà va reaccionar així en conèixer que Anticorrupció li ha obert una investigació per les suposades irregularitats en els projectes que va facturar a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) quan dirigia els serveis jurídics de l'entitat municipalista i era regidor de Vic. El número dos de Cultura, que de moment segueix comptant amb la confiança del conseller Ferran Mascarell, vol que "es discuteixi sobre legalitat": "Sempre he defensat que no hi ha hagut cap actuació il·legal. El més interessat que s'investigui sóc jo". Ahir va sortir en defensa de Solà el portaveu del Govern, Francesc Homs, que va assegurar que l'executiu no prendrà cap decisió fins que no es demostri que hi ha fets "verificables i contrastables".

De fet, Solà va assegurar ahir que ja s'esperava la decisió de la Fiscalia, perquè "com que fa tants dies que surt als diaris, és normal que s'investigui". "Mai he tingut cap problema per explicar-ho", va afegir, recordant la seva compareixença al Parlament el dimecres de Setmana Santa.

D'acord amb el codi deontològic

Ara bé, més enllà de la legalitat de la seva actuació, en ser preguntat sobre si en defensa l'exemplaritat, va respondre: "Sóc advocat. Sempre he seguit el codi ètic i deontològic del col·legi d'advocats". El cert, però, és que Josep Maria Matas va ser destituït del seu càrrec de coordinador general de la Diputació per la mateixa investigació. Però per Solà són dos casos incomparables perquè ell "mai" ha tingut càrrec a l'ACM. "El que s'investiga de mi no és el càrrec sinó una activitat de la meva feina", va argumentar, i va afegir que el càrrec de regidor de l'Ajuntament de Vic "no era incompatible" amb la tasca que li havia encarregat l'ACM com a advocat.

stats