Crònica 11/06/2011

"Fer pactes antinatura sempre és Molt arriscat i acaba sent un error"

Incombustible Lluís Tejedor governa des del 1982 el Prat i ha tornat a guanyar les municipals per vuitena vegada. Avui serà reelegit de nou amb un pacte amb el PSC.

Josep Ferrer
2 min
L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, en un moment de l'entrevista.

El Prat de LlobregatPer a vostè la presa de possessió d'avui ja és tot un clàssic. No se li acaba la corda després de vuit legislatures?

En absolut. De moment tenim quatre anys per endavant. Els ciutadans ens han dit: "Governeu, teniu la nostra confiança i us donem aquesta responsabilitat", que amb l'actual situació de crisi és molt gran.

Ha costat més que altres vegades, però ha tornat a reeditar finalment el pacte amb el PSC.

Al Prat li han anat bé els últims anys amb aquest govern de coalició i no hi havia cap raó per modificar l'entesa amb el PSC.

El PP és la segona força a la ciutat i ha tret bons resultats a l'àrea metropolitana, on pot obtenir les alcaldies de Badalona i Castelldefels. Li preocupa aquest creixement?

A tot Europa quan la crisi castiga els ciutadans i els afecta l'economia una part dels ciutadans canvien de partit. Això també s'ha viscut a Espanya i no n'hem quedat al marge. A més, han fet una estratègia totalment populista i demagògica en relació amb la immigració, el treball, la seguretat... Però això té una curta volada perquè de seguida es veurà que allà on els candidats del PP governin no tindran solució a aquests problemes i se'ls veurà el llautó.

Com explica la irrupció de Plataforma per Catalunya?

En aquelles ciutats on hi ha una bona convivència, com al Prat, no hi ha lloc per a ells. Però allà on la vida quotidiana està afectada en l'àmbit econòmic, social, de convivència, de seguretat i d'accés als recursos públics s'ha produït un forat propici per a aquestes proclames de populisme sense límit. Allà on no ha arribat Plataforma ho ha fet el PP. És el vot de la desconfiança i de la por, que significa que hi ha problemes a la vida quotidiana de les persones.

A l'hora dels pactes electorals, creu que com a regla general s'ha de respectar la llista més votada?

Com a criteri general sí, però entenc que en l'àmbit local hi pugui haver pactes il·lògics.

De Pactes "il·lògics", aquests dies de negociació, se n'han produït a Cubelles, amb ICV, PP i Reagrupament, i a Cervelló pot passar entre ICV i PP. Comparteix que s'obrin expedients als dirigents locals.

Els pactes antinatura són molt arriscats perquè els electors els acaben castigant. En el cas de Cubelles el resultat que s'ha produït és lleig, és un error i significa vulnerar el criteri general d'ICV.

Quins són els reptes que s'ha marcat aquests pròxims quatre anys?

Aquesta serà la legislatura més complicada dels últims 20 anys. Farem poques inversions, mantindrem els serveis públics i destinarem més recursos per ajudar les famílies perquè puguin arribar a final de mes.

S'ha plantejat privatitzar Aigües del Prat?

Mentrestant sigui alcalde no. L'aigua forma part del nostre ADN. Si la venem tindrem més recursos, però dilapidarem un dels nostres patrimonis. A més, els ciutadans pagarien l'aigua més cara.

stats