Crònica 26/01/2011

Els palestins lluiten contra ells

Redacció
2 min

Més revelacions i més descrèdit a l'Autoritat Palestina. La cadena de televisió Al-Jazira va continuar ahir a la nit el culebró de filtracions dels 1.600 documents coneguts com a Palestine papers que va començar a fer públics diumenge i pensa anar airejant tota la setmana.

En l'entrega d'ahir, l'Autoritat Palestina mostra la seva disposició a cooperar amb Israel per assassinar selectivament la seva pròpia gent. Entre les notes fetes públiques hi ha la transcripció d'una conversa entre el ministre de Defensa palestí i el d'Interior israelià l'any 2005 on es parla de matar Hassan al-Madhoun, comandant de les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa. "Sabem on viu, per què no l'assassineu?", proposa el ministre israelià. "Hem donat instruccions i ja ho veurem", respon la part palestina. Al-Madhoun va morir finalment a Gaza en un atac aeri de l'exèrcit israelià pocs dies després. També en els documents d'ahir es revela que els serveis d'intel·ligència britànics, coneguts com a MI6, van jugar un paper fonamental per finançar i equipar les forces de seguretat del govern palestí. Els britànics es van oferir també per detenir membres de Hamàs i de la Jihad Islàmica Palestina en una operació rocambolesca en què la Unió Europea, diuen els documents, acabaria finançant les presons on anessin.

No al pas pels túnels

Entre les revelacions d'ahir també destaca la que indica que l'Organització per l'Alliberament de Palestina, que lidera el poder establert a Ram Al·lah, va reclamar l'any 2009 a Israel i Egipte, a través dels EUA, que fessin més intervencions per aconseguir tancar els túnels que permeten el pas entre Egipte i Gaza i trenquen el setge al qual està sotmès aquest territori que controla Hamàs. Un gest més de la profunda rivalitat entre les dues principals faccions palestines.

stats