ESCÀNDOL SEXUAL
Crònica 05/07/2011

Una periodista francesa acusa ara DSK d'intent de violació

L'escriptora i periodista francesa Tristane Banon, de 32 anys, s'ha decidit a denunciar l'antic responsable de l'FMI per un intent de violació que hauria tingut lloc durant una entrevista l'any 2003.

Jordi Benavente
2 min
L'escriptora Tristane Banon surt del despatx del seu advocat, el 17 de maig.

Barcelona.Quan sembla que el cas nord-americà es desinfla, a l'excap del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, torna a obrir-se-li el flanc gal.

L'advocat de l'escriptora i periodista francesa Tristane Banon, de 32 anys, va anunciar ahir que avui mateix interposarà una denúncia contra DSK per intent de violació, segons va dir en una entrevista publicada al setmanari francès L'Express .

"No volíem ser instrumentalitzats per la justícia nord-americana", va afirmar el lletrat David Koubbi, que pretenia evitar que la credibilitat de Banon quedés compromesa per la de la cambrera de l'Hotel Sofitel, sobre la qual va puntualitzar que el fet que mentís "sobre alguns aspectes [del seu cas] no vol dir que no fos violada".

L'advocat va afirmar que no han actuat en funció del context, que ja havien pres la decisió d'interposar la denúncia a "mitjans de juny", abans del gir que van prendre divendres els esdeveniments. "El tempo mediàtic no és com el judicial [...]. Potser l'acta d'acusació contra el senyor Strauss-Kahn [als EUA] és buida, però la nostra és molt sòlida", va afegir Koubbi.

Els fets que ha denunciat es remunten al 2003 i haurien tingut lloc durant una entrevista que la reportera va fer al polític francès per un llibre. Banon no va denunciar aleshores l'agressió, seguint el consell de la seva mare, Anne Mansouret, també política a les files socialistes.

L'advocat de l'escriptora argumenta que Banon -que l'endemà mateix que DSK fos detingut a Nova York per l'afer del Sofitel ja havia anunciat la seva intenció de denunciar-lo- s'ha decidit ara, en qualtitat de víctima, a "exigir una reparació davant la justícia francesa" per uns fets "constitutius d'un intent de violació", pel qual el temps de prescripció és de 10 anys.

Una mà negra "de la dreta"

Interpel·lat pel periodista del diari francès sobre la possibilitat que la denúncia s'entengui ara com una "maniobra política teledirigida per la dreta per embrutar la reputació" de Strauss-Kahn, Koubbi va contestar que no ha sigut "contactat" per ningú.

stats