UNIVERSITATS
Crònica 23/02/2012

El personal universitari treballarà més hores

S.s.
1 min
Equiparen la jornada a la de tots els treballadors públics.

BARCELONA.Aquest 2012 el personal d'administració i serveis (PAS) de les universitats públiques catalanes (el 40% dels treballadors universitaris) haurà de treballar més hores, ja que haurà d'equiparar la seva jornada laboral -que fins ara era de 35 hores setmanals- a la de tots els funcionaris de l'administració, de 37,5 hores. Aquesta és una de les mesures que la secretaria d'Universitats i els gerents dels set centres públics van explicar ahir als sindicats, durant la reunió de la mesa d'universitats. A més, els van confirmar la reducció de sou aplicada a tots els treballadors públics, que afectarà tant el PAS com el personal docent dels centres universitaris.

Els sindicats van denunciar que la reducció del 15% de jornada i sou per als interins no era d'aplicació directa a les universitats, donada la seva autonomia de gestió, però que, tot i així, els centres han acordat aplicar-la. Des de la UGT van lamentar haver-se sentit "sols" en la reunió i van al·legar que "les universitats no han defensat els seus treballadors davant la Generalitat". CCOO va assegurar també que aquests canvis posen en perill el model d'universitat que han "construït en els últims trenta anys".

Per manifestar el seu rebuig a totes aquestes mesures, CCOO, CGT, CSC i UGT han convocat una vaga general per dimecres que ve, 29 de febrer, a totes les universitats públiques catalanes.

stats