Més Nomenaments
Crònica 12/01/2011

El pes d'Unió

1 min

El Govern va nomenar ahir el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, president de la part catalana de les quatre comissions Estat-Generalitat. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va anunciar que, com a màxim responsable de les negociacions amb Madrid, Duran assistirà a la reunió del consell executiu del dia 18 de gener per fer, juntament amb els consellers, un "repàs exhaustiu" de les qüestions pendents que Catalunya té amb l'Estat espanyol.

É s com a mínim estrany o si més no insòlit que una persona que no forma part del Govern de la Generalitat negociï en nom del govern de Catalunya les competències, els traspassos i fins i tot el finançament amb el govern de l'Estat", va afirmar ahir la portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, que va lamentar que CiU "torni a confondre el partit amb el país". Bonet va anunciar que els socialistes demanaran que compareguin al Parlament no només "els titulars formals de cada departament", sinó també Duran i Lleida, el "tretzè conseller, en el seu cas a l'ombra".

E l fet que la responsable d'Exteriors del tripartit Roser Clavell segueixi, ha molestat membres de CDC vinculats a les relacions internacionals. Homs, que va assegurar que el Govern mantindrà les oficines a l'estranger, va aclarir que la permanència de Clavell és "temporal" i respon a la voluntat de "no deixar la plaça vacant". La mateixa incomoditat hi ha en sectors de CDC per haver descartat Àngel Colom com a responsable d'Immigració del Govern (ho serà Josep Pera, com va avançar l'ARA). Ahir també van ser nomenats sis delegats territorials del Govern, tots alts càrrecs orgànics de CDC.

stats