SEGURETAT ALIMENTÀRIA
Crònica 16/12/2011

La policia troba 100 quilos més de menjar caducat a Barcelona

A.b.
1 min
Una mostra del menjar caducat retirat per la Guàrdia Urbana.

BARCELONA.La Guàrdia Urbana de Barcelona ha duplicat els quilos de menjar caducat que va ensenyar la setmana passada com a resultat d'una operació contra establiments de Gràcia i de Vallcarca, de manera que ja hi ha nou establiments expedientats i 200 quilos d'aliments retirats i destruïts en punts verds. Amb aquestes noves dades, que es van fer públiques en la comissió de seguretat del districte dimecres al vespre, els responsables de la policia municipal van indicar que l'operació està oberta i que no es descarta una extensió a tota la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona, després que els establiments afectats hagin estat expedientats per l'Institut de Seguretat i Salubritat Alimentària, admet que jurídicament no pot arribar a tancar aquests establiments però que ha volgut "ser contundent per aturar-ho", segons va apuntar a la comissió el conseller de seguretat de Gràcia, Víctor Cullell. Totes les botigues on es va trobar menjar caducat hauran d'afrontar una multa que no estarà per sota dels 3.000 euros i hauran de sotmetre's a un seguiment dels inspectors municipals que ja s'està fent en dos casos.

El que sí que no han volgut comentar els responsables municipals i policials és la identificació pública dels establiments, i l'únic que ha transcendit és que els amos són "de tres nacionalitats diferents" i que vuit afectats estan situats al barri de la Vila de Gràcia i un altre al barri de Vallcarca-Penitents. Fonts policials han afegit que la investigació també se centra ara en el distribuïdor dels aliments perquè alguns locals feia sis mesos que havien obert i tenien menjar caducat de dos anys.

stats