Crònica 18/08/2011

El pontífex visita l'Estat per tercera vegada

M.c.
2 min
Pelegrins de tot el món en un dels concerts de la Jornada Mundial de la Joventut.

Centenars de milers de joves pelegrins recorrien ahir el centre de Madrid amb motxilles vermelles carregades d'aigua, alçant banderes de diferents nacionalitats i buscant excuses per posar-se a cridar i a cantar sota el sol de justícia del parc del Retiro o dins els carregats vagons del metro. Ahir no hi va haver cap acte religiós massiu, el programa només preveia catequesis dels bisbes. Però els pelegrins no van parar quiets.

L'agenda cultural de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) preveia concerts, exposicions, museus i teatre. Però molts van aprofitar per anar al Retiro, on hi ha 200 confessionaris, una capella i una "fira de vocacions" amb 68 estands en què capellans, monges, missioners i seglars expliquen als joves en què consisteixen les seves congregacions i associacions de fidels i reparteixen informació, rosaris, caramels i estampes. Avui, però, el centre d'atenció dels joves estarà a l'altra punta de Madrid. Aquesta serà la tercera visita de Benet XVI i la vuitena d'un papa a l'Estat. Dels 265 papes que hi ha hagut només Joan Pau II, que va impulsar les JMJ, i el Papa actual han visitat l'Estat, ja que abans els màxims responsables de l'Església no sortien del Vaticà.

El Papa arribarà al migdia a l'aeroport de Barajas. Després d'una breu benvinguda amb autoritats de la casa reial, el govern espanyol i la comunitat i l'ajuntament de Madrid, pujarà al papamòbil per anar fins a la nunciatura, l'ambaixada del Vaticà. Els voluntaris s'han organitzat per decorar els ponts i els carrers per on passarà. Al vespre anirà fins a la plaça de Cibeles, on es celebrarà l'acte de benvinguda dels joves i avions de l'exèrcit pintaran al cel les banderes del Vaticà i d'Espanya. Demà la visita prendrà un caire més polític, ja que es reunirà a la Zarzuela amb el rei Joan Carles i a la tarda rebrà el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la nunciatura. Entre una visita i l'altra anirà a San Lorenzo de El Escorial per reunir-se amb més de mil joves religioses i després amb professors. Dinarà amb joves dels cinc continents i acabarà el dia presidint un viacrucis que anirà en processó des de la plaça de Colom fins a la de Cibeles.

El matí del dissabte serà molt tranquil: confessarà alguns joves i celebrarà una missa per a seminaristes. Al vespre es reunirà amb joves malalts i discapacitats, i després presidirà una vigília d'adoració a l'aeròdrom Cuatro Vientos. La majoria dels joves s'hi quedaran a dormir ja que l'acte central serà la missa del dia següent. Durant tota la nit hi haurà capelles per resar i estan previstes actuacions musicals. La missa començarà a les nou i acabarà a les dotze amb l'anunci de la seu de la pròxima JMJ. Abans d'acomiadar-se de les autoritats espanyoles el Papa tindrà una breu trobada amb els voluntaris que han treballat per organitzar les jornades.

stats