XENOFÒBIA I POLÍTICA LOCAL
Crònica 14/08/2011

El portaveu de PxC a Salt també dimiteix del partit

Sara González
2 min
Juana Dolores Martínez i Carles Bonet, els dos regidors de PxC de Salt que han dimitit.

Barcelona."Dimiteixo per raons ètiques i morals i per donar suport a la meva companya. Una cosa és estar en contra dels brètols, i l'altra, anar en contra de tothom". Aquests són els motius que va explicar ahir a l'ARA el portaveu de Plataforma per Catalunya de Salt, Carles Bonet, per seguir els passos de la seva companya Juana Dolores Martínez i presentar també la seva dimissió. Els dos regidors abandonen el partit, però no a l'acta, així que seguiran a l'Ajuntament al grup mixt.

Ningú pot comprendre més bé a Martínez que el mateix Bonet. "La meva parella des del 1999 és un noi de Santo Domingo que té els papers en regla des del 2001", explica el regidor. De fet, la parella de Bonet havia de ser el número tres a les llistes de PxC de Salt, però "el van anar desplaçant". "Han perdut una bona oportunitat de treure's l'etiqueta de racistes del damunt", afegeix Bonet, que reconeix que "s'ha de fer neteja" amb la immigració il·legal i eliminar "els comportaments incívics" però no des de l'actitud que tenen alguns membres del partit i que s'assembla més a "elements de l'Alemanya nazi dels anys 40".

El líder de Plataforma, Josep Anglada, va assegurar ahir que no havia rebut cap comunicat de la dimissió de Bonet, tot i que va denunciar que l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha "volgut comprar" els dos regidors per garantir-se la majoria absoluta al consistori. Aquesta acusació la va fer arran que la regidora de PxC de Salt, Maria Osuna, l'alertés que Bonet i Martínez havien esmorzat amb l'alcalde ahir al matí.

"Tant la Juana com jo volíem mantenir informat l'alcalde de la nostra decisió i vam quedar amb ell. No ens vam amagar pas. Si hi hagués alguna cosa més no hauríem quedat al mig del poble", argumenta Bonet. De fet, el ja exmembre de PxC -que ha estat altres partits com la CUP, ERC i la JNC-, assegura que votarà a favor de totes les mocions que presenti PxC al consistori que li semblin raonables, així com propostes de la resta de partits.

stats