CURSA ELECTORAL ALS ESTATS UNITS
Crònica 18/09/2011

El president Obama, contra les cordes

N.f.
1 min
Un 50% de nord-americans rebutja la gestió d'Obama.

El president Barack Obama segueix en hores baixes, tot i els esforços per millorar la seva imatge amb el nou pla per crear llocs de treball i impulsar el creixement econòmic. Un 43% dels nord-americans creu que la situació econòmica empitjora i un 50% desaprova la gestió del president, segons una enquesta publicada ahir pel New York Times i CBS News.

Ahir, en el seu discurs setmanal, Obama va tornar a demanar el suport del Congrés a la seva proposta de 447 milions de dòlars, que contempla exempcions fiscals per a treballadors i petites empreses. Però els republicans que dominen la cambra baixa, s'han mostrat escèptics amb el pla.

L'atur continua en el 9,1% i Obama necessita reduir aquesta xifra abans de les eleccions presidencials del 2012. El president demòcrata no ha aconseguit, amb la seva postura moderada, atreure els votants independents: un 59% censura la seva presidència, segons les enquestes.

La bona notícia per a Barack Obama és que els republicans tampoc han aconseguit fins ara millorar significativament els seus resultats als sondejos. Hi ha, doncs, un gran nombre d'indecisos que posaran molta atenció a tot el que passi en els pròxims mesos; sobretot, en matèria econòmica.

stats