ATENCIÓ A LA POBRESA
Crònica 15/09/2011

La pressió social fa que Benestar demani més diners per al PIRMI

Les entitats socials faran un marcatge al Govern perquè atengui els beneficiaris de la renda mínima d'inserció i els que en quedin fora. El Govern es planteja ampliar el pressupost del programa del 2011.

Joan Serra
2 min

BARCELONA.Després de la polèmica reforma de la renda mínima d'inserció, les entitats socials esperaven amb delit la sessió d'ahir del grup de treball contra la pobresa i per a la inclusió social, un comitè integrat pel departament de Benestar Social i Família i una desena d'associacions del tercer sector, com la Creu Roja i Càritas Catalunya. Les entitats reprenien els contactes amb el Govern un cop concretada la revisió del PIRMI i van verbalitzar el seu malestar. En la reunió, que es va allargar dues hores i a la qual va assistir el conseller Josep Lluís Cleries, els representants del teixit associatiu van manifestar el "disgust" per com s'havia executat la reforma i van exigir al conseller que actuï per aportar solucions als ciutadans que quedin fora del programa de la renda mínima, una xifra de damnificats que el Govern encara no ha concretat. Benestar veu amb bons ulls engreixar el pressupost del PIRMI, de 130 milions per al 2011, actitud dialogant que van poder comprovar ahir els interlocutors de Cleries.

Les entitats sol·liciten que els beneficiaris de la renda mínima que han rebut respostes afirmatives i que encara no cobren la prestació la puguin rebre, i que es busquin programes alternatius per als ciutadans que responen a un perfil més laboral. L'allau d'aturats de llarga durada va elevar el nombre de perceptors del PIRMI fins als 34.535 casos, segons les dades del juliol del 2011. "No es pot desatendre aquesta gent, és una feina que hem de fer tots junts", va expressar ahir Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. "S'han de dissenyar noves línies d'ajuts", va detallar Enric Morist, coordinador de Creu Roja. Aquesta feina és la que ha de tancar a la tardor el grup de treball de la pobresa, que madura un document de conclusions. Govern i tercer sector el volen presentar junts. Portaveus de Benestar van detallar ahir a l'ARA que les entitats van mostrar una visió crítica, però constructiva.

Revisió pendent d'acabar

Mentre el Govern estudia com atén les pressions del teixit associatiu, l'anàlisi per determinar quins ciutadans compleixen els requisits per poder cobrar el PIRMI continuen en marxa. Divendres hi ha sessió ordinària de la comissió interdepartamental de la renda mínima d'inserció, en la qual s'han de desencallar els casos dels beneficiaris que no han rebut l'ajut.

stats