CASAMENT REIAL
Crònica 30/04/2011

La princesa i el dissenyador antimonàrquic

Thaïs Gutiërrez
2 min
La princesa i el dissenyador antimonàrquic

Un any després de la tràgica mort d'Alexander McQueen, la seva successora Sarah Burton ha estat l'escollida per la princesa Caterina per dissenyar el seu vestit. Era una aposta que molts esperaven, però no per això deixa de ser atrevida. McQueen, l' enfant terrible de la moda britànica, el dissenyador irreverent que es declarava anarquista i antimonàrquic, no va poder veure la seva firma al vestit de la princesa però el seu llegat quedarà unit per sempre a la casa reial britànica. Tot i això, l'atreviment d'apostar per una marca trencadora no s'ha traduït en un vestit arriscat. Sarah Burton va crear un model elegant i senzill, de tall clàssic, i amb un punt de modernitat concentrat en l'escot.

"La senyoreta Middleton ha escollit la firma britànica Alexander McQueen per la bellesa de la seva artesania, el seu respecte a la tradició i per la construcció tècnica de la seva roba", deia la nota oficial de Clarence House, en la qual s'explicaven els motius de l'elecció. En el comunicat es donava una gran importància al caràcter britànic del vestit i es destacava que la blonda que recobria el cos i la faldilla era obra de la Reial Escola de Costura amb una tècnica que s'anomena carrickmacross i que va néixer a Irlanda a principis del segle XIX. La cua, de 2,7 metres, i el cos entallat a la cintura, tenia una clara inspiració victoriana, una de les passions del desaparegut McQueen. "Ha estat una experiència increïble" treballar amb Middleton, va explicar ahir Sarah Burton. "El vestit representa el millor de l'artesania britànica", va argumentar.

El dissenyador català de vestits de núvia Jordi Anguera va comentar per a l'ARA el vestit de Middleton. Anguera va qualificar de "gran decisió" l'aposta de la núvia per Alexander McQueen. "És una marca britànica i està molt bé que la reialesa vulgui potenciar els seus creadors. Això la monarquia espanyola no ho fa i es troba a faltar", va dir. "El vestit ressaltava molt el cos i la cintura de la núvia", va dir, reconeixent que el que més li va sorprendre va ser l'escot. "És un vestit clàssic, que segurament tardarà molt temps a passar de moda, se l'ha vist molt còmoda i això és molt important perquè estem parlant de vestits que pesen uns quinze quilos". Anguera va augurar que l'elecció de la princesa es convertirà molt aviat en demandes de clientes. "Es convertirà en tendència en un no res-va avançar-. Els casaments de l'any vinent estaran marcats per aquest vestit, per transparències i blondes com les de la princesa i pel volum tallat a la cintura, com el que lluïa Middleton".

stats