Crònica 09/05/2011

"El projecte del centralisme espanyol s'ha de superar"

Nacionalisme "Nosaltres tindrem 6 o 7 escons" Crisi "No som partidaris de les retallades, sinó de l'estalvi en les administracions públiques" Socialistes "Per fer polítiques de dretes que no hi comptin, amb nosaltres. No han alçat la veu en la defensa dels nostres interessos"

Marina Gordillo
2 min
Enric Morera ha estat diputat a les Corts aquesta legislatura.

Enric Morera (Oliva, 1964) té experiència en campanyes. Encara que és candidat a la Generalitat valenciana per primer cop, al capdavant de la coalició Compromís, que integren el seu partit, el Bloc Nacionalista, i Iniciativa del Poble Valencià i Verds, anteriorment va optar al Congrés, al Senat i a l'Ajuntament, i va ser eurodiputat.

El primer pla de la foto de la façana de la seu de Compromís és per a Mónica Oltra, d'IPV. Que no era vostè el candidat?

Treballem en equip. El que volem és que tots els actius de la coalició, que en són molts, tinguin vida dins d'una fórmula cooperativa com la nostra.

Quin resultat preveu?

El PP traurà 59 o 60 diputats, el PSPV baixarà a 33 i nosaltres en farem 6 o 7. Esquerra Unida quedarà fora.

Les enquestes, però, diuen que Compromís és qui es quedarà fora.

Les enquestes no ens preocupen, estan tècnicament mal fetes.

Confia en una ciutadania que no sembla disposada a castigar la corrupció?

Sí que hi haurà un càstig al PP per la corrupció, però hi haurà un càstig superior al PSOE per la deficient gestió de la crisi. El PSPV ha estat de vacances quatre anys i ha pactat amb el PP.

No donarien suport al PSPV?

Per a polítiques de dretes, que no ens busquin. No han alçat la veu per defensar els nostres interessos.

Cal ser realista.

En sóc molt, de realista. Però per fer les polítiques de dretes ja hi ha el PP.

Han invertit molt de temps i esforços en la iniciativa legislativa popular per a una xarxa d'escoles infantils. És possible realitzar una despesa pública així?

En altres llocs d'Espanya això és una realitat. És més, generaria molts llocs de treball i més benestar. Només amb el que ens costa la Fórmula 1 podríem començar a fer-ho.

El president de la Generalitat catalana, Artur Mas, ha anunciat retallades importants en assistència sanitària. El de CiU és el seu model? Vostè n'és soci.

No. Considerem que la sanitat, l'educació i els serveis socials són elements bàsics que no són un negoci. No som partidaris de retallades, sinó d'estalvi en les administracions públiques.

Va parlar l'altre dia amb Artur Mas sobre les mesures per estalviar?

No. Parlàrem de la falta de connexió entre Catalunya i el País Valencià. No té sentit que el president de la Generalitat valenciana s'haja reunit 23 vegades amb el president de Múrcia i cap amb el de Catalunya, i els costos de la no-cooperació no ens els podem permetre. El pro jecte del centralisme espanyol, del PP i el PSOE, de desconnectar-nos, s'ha de superar.

stats