CRISI SORTIR DE L'ATUR
Crònica 05/02/2012

Com em reciclo? Tornar a estudiar pot ser la sortida

Treure's el títol que fa falta o formar-se en una altra cosa: l'oferta pública és àmplia, tot i que l'ocupacional es retarda

S.s.
1 min

BARCELONAFormació ocupacional

El Servei d'Ocupació de Catalunya oferirà aquest 2012 més de 6.100 cursos arreu de Catalunya per a 106.391 aturats. El Govern espera poder obrir la convocatòria en els pròxims mesos, quan arribi la subvenció de l'Estat. Acostumen a ser cursos de 2-3 mesos. A més, unes 34.300 persones podran fer 680 cursos més de manera online .

On buscar feina

La web del SOC té un cercador de cursos que inclou la formació ocupacional, contínua, a distància i la FP.cat, la xarxa de centres que ofereixen FP integrada per a treballadors. A més, a la web d'Ensenyament hi ha la informació per inscriure't a cursos de formació per a adults: idiomes, informàtica i proves d'accés a la FP i a la universitat.

Cicles formatius

Conscient de la falta de tècnics mitjans i del fet que molts aturats sense formació opten per aquesta via, Ensenyament va incrementar per a aquest curs les places públiques de FP en tots els graus, incloent-hi els programes de qualificació professional inicial (PQPI) per a joves sense graduat d'ESO. Hi va afegir títols nous, com aplicacions web, eficiència energètica i administratiu judicial.

Formació contínua

El SOC i altres entitats, com patronals, ofereixen cursos de formació contínua. Tot i estar dirigits a treballadors en actiu, solen reservar un 40% de places per a aturats. Són més curts (60-90 hores), però estan més adaptats a l'oferta laboral real. La directora de la Fundació Cecot Formació, Eulàlia Martínez, es queixa que el catàleg de formació ocupacional està desactualitzat i que cursos de sectors emergents, com el community manager , s'han de fer com a formació contínua.

stats