Crònica 23/07/2011

"Estem a la recta final de la instrucció del cas Palau"

Penalista Advocat i soci del despatx Molins & Silva. Exerceix des de l'any 1989 i sempre s'ha dedicat en exclusiva al dret penal. És diputat del Col·legi d'Advocats de Barcelona

Laia Espín
1 min

Avui fa dos anys que es va fer l'escorcoll al Palau de la Música, és lenta aquesta instrucció?

Rotundament, no. Els tempos periodístics i judicials no són els mateixos. La societat ha de saber que nosaltres no hem demanat diligències, però les altres parts sí i això té un temps processal. En cap moment s'ha tingut el cas aturat, tothom hi està treballant, i molt.

El seu client ha reconegut que ha espoliat de l'entitat cultural, juntament amb Fèlix Millet, 3,3 milions d'euros, no?

No és exactament així. En un primer moment van reconèixer, perquè no tenien la documentació a mà, que de manera aproximada s'havien apropiat de 3,3 milions, però nosaltres, amb la documentació a què hem tingut accés, hem acabat dipositant 6 milions d'euros al jutjat. Això significa que en reconeixen més.

Però tants com 35,1 milions d'euros, com diu l'auditoria feta per Deloitte i encarregada pel Palau?

Nosaltres hem encarregat un peritatge també. Si s'haguessin quedat tants diners vol dir que l'entitat hauria tingut un volum enorme de diners. No sé dir-li quants fins que no tinguem l'auditoria, però 35, no.

S'atreveix a fer una predicció de quan acabarà la instrucció del cas?

Estem a la recta final. Depèn de les diligències que es demanin. Podríem trobar-nos amb el judici a finals del 2012. No obstant això, també cal advertir la societat que podem parlar d'unes penes d'entre 4 i 6 anys de presó per apropiació indeguda.

stats