Crònica 20/04/2011

La reducció de l'activitat fa caure la sinistralitat un 3,5% el 2010

T.g.
1 min
El sector constructor és un dels que té més sinistralitat.

Barcelona.Catalunya va patir l'any passat un total de 271.938 accidents, cosa que va suposar una reducció del 3,5% respecte al 2009, segons es desprèn d'un estudi elaborat per la UGT. Malgrat que el nombre d'accidents és alarmant -una mitjana de 745 accidents al dia-, aquesta caiguda de la sinistralitat està relacionada directament amb la reducció de l'activitat econòmica i industrial fruit de la crisi.

La por de perdre el lloc de treball és una altra de les causes, perquè la gent accidentada rep els primers auxilis i no demana el comunicat d'assistència a la empresa per anar a la mútua. La UGT avisa que l'atur fa augmentar la càrrega de treball de molts treballadors, cosa que pot comportar més accidents de treball i malalties professionals. Per sectors, l'accidentalitat laboral s'incrementa en l'agricultura i els serveis, principalment en els accidents sense baixa, que ho fan un 9,19 % i un 3,38%, respectivament.

Al sector de construcció, malgrat la gran pèrdua d'activitat econòmica, l'accidentalitat només ha disminuït un 1,03% en comparació amb les dades del 2009. Els accidents in itinere (anar i tornar a la feina), corresponen al 6,08% dels accidents totals a Catalunya. Seguint la tendència dels accidents de trànsit, els accidents en el trajecte lleus s'han incrementat un 3,78%.

stats