Altres moviments interns
Crònica 29/07/2011

Un referèndum pel grup propi al Congrés

1 min

En un moment tan convuls per a un partit que ha encaixat dues grans derrotes electorals en pocs mesos, els personalismes no són ben vistos entre la militància, sobretot si, com en el cas dels alcaldes Àngel Ros i Manuel Bustos, fan propostes que porten associades renúncies com la del grup propi, que ataca directament les aspiracions del sector més catalanista. Quatre plataformes crítiques amb la direcció del PSC proposen que la qüestió del grup propi al Congrés la decideixin les bases a través d'un referèndum intern, una opció que recullen als estatuts del partit però que no s'ha utilitzat mai.

"El problema del PSC és de cultura política", denuncien les plataformes Més PSC, 15-M Socialista, Esquerra Socialista de Catalunya i Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya. Consideren que el debat polític no pot deslligar-se de la discussió de com ha de ser el model organitzatiu del partit. "Ens trobem davant d'un congrés restrictiu pel que fa a participació de delegats i delegades", assegura Martín Miralles, de Més PSC, que reclama que es replantegi el barem d'elecció de delegats aprovat pel consell nacional i el mateix reglament del congrés de l'octubre.

Per discutir totes les propostes que estan sorgint tant des de dirigents del partit com de les bases socialistes, les plataformes han posat avui en marxa el blog Redecoraelteupartit.cat , que pretén obrir les portes al debat precongressual que des de fa mesos bull a les xarxes socials.

stats