Crònica 14/01/2012

El jutge requereix dades a La Caixa sobre Urdangarin

Enric Borràs
2 min
Urdangarin saluda el president de La Caixa, Isidre Fainé, davant de Juan Antonio Samaranch.

PALMAAlguna cosa falla en les comunicacions entre La Caixa i el jutge José Castro. Fonts oficials del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears van confirmar ahir a l'ARA que el magistrat no havia rebut les dades que fa mesos que demana a l'entitat bancària sobre els diners que Iñaki Urdangarin va transferir a paradisos fiscals. La Caixa, amb tot, insistia ahir que els últims dies havien anat enviant tota la informació que se'ls havia demanat i que dimecres havien tramès les últimes dades.

Segons va publicar El Mundo , Castro va arribar a fer una interlocutòria en què avisava que imputaria el president de La Caixa, Isidre Fainé, si no li enviaven de manera immediata la informació sobre els comptes estrangers en què Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, van enviar diners de la trama de l'Instituto Nóos.

El jutge s'hauria passat mesos demanant que el banc identifiqués qui són els beneficiaris d'un seguit de transferències bancàries fetes des de sis comptes de La Caixa. Tot plegat pot estar relacionat amb les evasions del gendre del rei espanyol i el seu soci a paradisos fiscals, i el silenci de La Caixa ha exasperat el jutge. Cal tenir en compte que Castro ha citat Iñaki Urdangarin perquè declari a Palma el 25 de febrer.

La interlocutòria no admet "més excuses" i amenaça d'imputar Fainé per un delicte de desobediència greu a l'autoritat. Castro demanava les dades amb "caràcter urgent" i també vol identificar els que hagin fet ingressos als comptes en qüestió i còpies dels crèdits que hagin contractat les empreses de la trama de l'Instituto Nóos.

La policia ja hauria demanat aquesta informació a mitjans de novembre, i des de llavors, segons el diari, La Caixa ha anat enviant dades, però sempre incompletes i sense identificar els destinataris dels diners.

Dilluns al matí el jutge José Castro reprendrà la seva feina al despatx del TSJIB, i la primera cosa que farà, de ben segur, és comprovar si ja ha rebut la documentació.

stats