INFRAESTRUCTURES
Crònica 21/04/2011

El retard en l'arribada del tren al port indigna els empresaris

Maria Ortega
1 min
El retard en l'arribada del tren al port indigna  els empresaris

Barcelona.Les queixes de Port de Barcelona pel retard de Foment en la connexió ferroviària de l'ampliació de les instal·lacions portuàries van rebre ahir el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, que considera que aquest nou endarreriment suposa "un greu revés" per al desenvolupament de la infraestructura i "un greu perjudici" per a l'economia catalana.

La Cambra va lamentar que aquesta nova aturada -les obres de tots els accessos terrestres al port s'havien de licitar aquest any mitjançant una col·laboració publicoprivada- es faci pública just quan Port de Barcelona recuperava les xifres de trànsit de mercaderies i quan s'estava fent "un gran esforç per accedir als mercats europeus amb transport ferroviari".

Les solucions provisionals d'urgència, com ara aprofitar les vies que discorren per la Zona Franca, són, van rebre el rebuig de la Cambra per ser "del tot insuficients" i posar en risc el creixement. De moment, no hi ha ni anunci de licitació per als nous accessos terrestres ni el projecte constructiu que s'hauria d'haver enllestit a principis de l'any passat. El ministeri de Foment va assegurar ahir que no preveu canvis en la planificació i que el projecte es licitarà entre aquest any i el vinent, tot i que reconeix dificultats econòmiques puntuals.

stats