Crònica 30/03/2012

El seguiment més alt del sector públic, a les escoles i els instituts

2 min
El seguiment més alt del sector públic, a les escoles i els instituts

Els centres d'ensenyament van registrar les xifres de participació en la vaga general més altes de tot el sector públic, amb un 20,55% de seguiment, que pujava fins al 28,59% en el cas de Barcelona ciutat, segons la versió del departament d'Ensenyament. El sindicat majoritari USTEC-STEs va xifrar en un 60% la participació, mentre que UGT i CCOO van fer pujar la dada fins al 70%. A l'escola concertada, el departament va informar que havien tancat el 7% dels centres, mentre que els sindicats van informar d'un seguiment del 33%, superior al d'altres cops.

A l'escola Sagrada Família del carrer Urgell de Barcelona, el dia va començar amb nervis per una bomba simulada. "A dos quarts de vuit la monitora que fa l'acollida ha vist que hi havia alguna cosa a la porta i algun veí que també ho ha vist ha trucat a la policia", explicava a l'ARA la directora, Núria Vila. Els Mossos van mantenir un cordó de seguretat, amb el trànsit tallat a diversos carrers, fins que els Tedax van comprovar que era una olla plena de cables i no un artefacte explosiu. "Només s'ha hagut d'esperar una nena, perquè la majoria vénen a les nou i llavors ja estava tot solucionat", afegia la directora.

Molts pares, però, se n'havien assabentat pels mitjans i hi arribaven preocupats. "Ho hem vist a TV3 i el meu marit m'ha dit que no portéssim la nena, però ella insistia, així que he trucat", deia la Clàudia després de deixar la seva filla. "No me l'agafaven, i m'ha estranyat molt, però finalment he aconseguit parlar amb la directora i m'ha dit que era una falsa alarma i que ja no passava res", afegia. La Marta, en canvi, se'n va assabentar en arribar. "Si ho arribo a saber, no hauria vingut", deia convençuda.

Una altra mare de la mateixa escola explicava que molts ja no pensaven portar-hi els fills, i que els professors també farien un elevat seguiment de la vaga: "Jo sóc mestra en una escola al Raval i allà segur que hi van tots els alumnes, i només un 25% dels professors faran vaga". La mestra, que va preferir no donar el seu nom, afegia: "Allà la gent ha d'anar a treballar per les circumstàncies en què viuen i, a més, tenir els nens a casa pot ser problemàtic".

stats