PLA CONTRA EL FRACÀS ESCOLAR PER REDUIR-LO AL 10%
Crònica 09/02/2011

Els sindicats consideren que la direcció és bona

Anna Brullet
2 min

Barcelona.Els professors creuen que el pla d'acció contra el fracàs escolar va en una bona línia. Diuen que de moment només són declaracions d'intencions, i cal veure com es concreten. "Ens volem asseure i parlar-ne", declarava ahir Montse Ros, secretària d'educació de CCOO.

Ros va afegir que ja es veu que és un pla que s'ha de dur a terme amb pocs recursos, ja que no planteja mesures amb solvència acreditada com els reforços individuals o els grups reduïts. "Tot i que s'hi dediquin pocs recursos, n'ha de tenir alguns", diu Montse Ros.

Rosa Cañadell, d'USTEC-STEs , va recordar que ja hi ha experiències que anaven en la direcció d'una atenció més personalitzada que s'han hagut d'abandonar perquè faltava professorat. "Cal un nombre de professors adequats per poder atendre els alumnes amb dificultats", diu Cañadell.

Les reformes demanaran una certa reorganització en les tasques dels mestres, puntualitzen els sindicats. Si es vol incrementar el nombre de places de Formació Professional consideren que s'haurà de fer alguna contractació. Montse Ros opina que els professors acceptaran bé aquestes reorganitzacions sempre que serveixin, per exemple, per descarregar incerteses del professorat. "Ara esperem veure com s'organitza tot plegat, però res del que es planteja provoca dificultats insalvables, es tracta de parlar-ho", considera Montse Ros.

Un dels altres punts que veuen positius són els exàmens de recuperació al setembre. Rosa Cañadell creu que són molt més lògics que al juny, ja que l'alumne haurà tingut temps d'evolucionar. Montse Ros hi veu un problema organitzatiu. Els professors que canvien de centre ho fan al juliol, per tant, podria ser que els exàmens els haguessin de fer professors que no han tingut aquests alumnes.

Rosa Cañadell també veu positiu que es potenciï la figura del tutor en els primers cicles de primària. "És un bon criteri pedagògic i hi estem d'acord sempre que no perjudiqui les condicions laborals que té actualment el professorat".

stats