Crònica 16/11/2011

Els sindicats es desvinculen de la vaga de demà

S.s.
1 min

BarcelonaEls sindicats majoritaris a la universitat pública no s'han sumat a la convocatòria de vaga. Tot i que donen suport a la iniciativa i participaran en la manifestació prevista per a les sis de la tarda a Barcelona, ni CCOO ni UGT han cridat els treballadors a fer vaga demà, dijous, 17 de novembre, en considerar que la mesura és "massa precipitada" i que la situació econòmica de molts treballadors dels centres no els permetrà perdre un dia de sou, va explicar la responsable d'universitats de CCOO, Maria José Saura. Només la CGT s'ha sumat oficialment a la convocatòria, impulsada des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que està formada per estudiants, professors i personal administratiu.

Però l'absència de sindicats a la pancarta no determina necessàriament un baix seguiment de la vaga, a la qual sí que s'han afegit alguns comitès d'empresa a títol individual, com el de professors contractats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en què CCOO és majoritari. A més, molts delegats sindicals formen part també de la PUDUP.

Els sindicats d'estudiants sí que han donat suport a la vaga, que pretén denunciar com està afectant la retallada a les universitats públiques. El portaveu de la PUDUP i professor de la UAB, Ermengol Gassiot, va alertar que pot suposar la pèrdua de 3.000 llocs de treball; i Anna Planas, portaveu dels estudiants, va denunciar l'augment de les taxes i la massificació de les aules.

stats