Crònica 26/02/2012

De la sintonia en el corredor mediterrani al conflicte de TV3

2 min
De la sintonia en el corredor mediterrani al conflicte de TV3

Front comú davant Madrid pel corredor

L'anunci de la ministra de Foment, Ana Pastor, en el sentit que tornarà a reclamar a Brussel·les que inclogui el túnel del corredor central, a través dels Pirineus, com una de les infraestructures prioritàries de la Unió Europea ha disparat les alarmes a València i Barcelona. El president Fabra es reuneix dimarts amb Mariano Rajoy i s'ha compromès a reclamar-li el seu suport al corredor mediterrani. El president Mas va dir que el túnel "no té sentit".

Converses per abaratir la factura de la Fórmula 1

La celebració de dos Grans Premis de Fórmula 1 a Montmeló i València té un elevat cost per a les arques públiques. Tot i que la xifra exacta no és oficial (el contracte té clàusula de confidencialitat), se sap que Catalunya paga uns 13 milions d'euros i el País Valencià al voltant de 25. La solució per rebaixar la factura és fer el Gran Premi cada any en un lloc. Això, però, significa renegociar uns contractes que inclouen penalitzacions milionàries en cas d'incompliment.

L'amenaça d'una nova guerra de l'aigua a la vista

El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, s'ha compromès a elaborar un nou Pla Hidrològic Nacional "solidari" que inclogui transvasar "aigües excedentàries". Aquest anunci ha estat rebut amb molta preocupació a les Terres de l'Ebre i amb cautela al País Valencià, on durant el mandat de Zapatero el PP va atiar una campanya amb el lema Agua para todos, de tons clarament anticatalans i en el qual Francisco Camps va arribar a involucrar el València Club de Futbol. L'enfonsament del sector de la construcció ha rebaixat la pressió sobre el govern valencià, però el sector agrícola encara manté la demanda. El contraargument de la Generalitat catalana és el transvasament del Roine, però Madrid no hi té cap interès.

ACPV deu 450.000 euros en multes per emetre TV3

La societat civil valenciana s'ha mobilitzat per ajudar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a pagar les multes per distribuir el senyal de TV3. Amb penalitzacions i interessos de demora, la sanció ascendia a 900.000 euros. Després d'una primera campanya de donacions de particulars, el deute va quedar-se en la meitat. Ara més de cent artistes han cedit una obra a ACPV per la causa. L'entitat ha aconseguit un ajornament d'Hisenda, que venç el 2015.

stats