Crònica 08/08/2011

Els tancs bombardegen la ciutat més gran de l'est de Síria

Ara
1 min
Captura d'un vídeo de dijous on es veu un home sirià cobrint el cos estès d'un altre home a Hama.

Barcelona.Els tancs de l'exèrcit sirià van entrar ahir a la matinada a la ciutat de Deir ez-Zor, la més gran de l'est del país i escenari freqüent de protestes contra el règim, segons els activistes contra el nucli dur del president sirià Baixar al-Assad. Els testimonis consultats per les agències estrangeres explicaven que almenys hi van morir 42 persones diumenge, 13 més a la localitat d'Homs, al centre del país, i sis a Idlib, al nord de Síria.

L'ofensiva va començar poques hores després que el ministre d'Exteriors sirià, Walid al-Mualem, anunciés eleccions legislatives "netes i justes" abans de finals d'any i que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, demanés amb contundència la fi de la repressió amb violència de les protestes.

Al-Assad diu que protegeix Síria

D'altra banda, el president sirià, Baixar al-Assad, va respondre ahir a les condemnes internacionals a l'agència oficial de notícies SANA. Al-Assad va afirmar que l'Estat té "l'obligació" d'exigir que "es compleixi la llei" a tots aquells que "terroritzen la població". Els testimonis consultats per les organitzacions pro drets humans sirianes contrastaven la informació terroritzats mentre veien entrar fileres de vehicles armats i tancs, a la matinada, a Deir ez-Zor.

stats