Publicitat
Publicitat

El telèfon de Sanitat Respon atén 6.000 trucades diàries

Coincidint amb el tancament de les urgències nocturnes d'una seixantena d'ambulatoris, el departament de Salut ha potenciat l'atenció telefònica a través de Sanitat Respon (902 111 444). Desenes de metges i infermeres atenen per telèfon les consultes mèdiques dels ciutadans: resolen les urgències que abans s'atenien al centre d'atenció primària o indiquen al pacient quin és el dispositiu més adequat per resoldre el seu problema. "Activem el recurs més adient i si cal enviem un metge a domicili, una ambulància o l'orientem al centre sanitari més proper", explica la directora de Sanitat Respon, Núria Torres. Durant el mes de setembre s'han mobilitzat més de 2.300 metges a domicili. "Els recursos sanitaris són per moure'ls quan toca", afegeix. No obstant, han augmentat un 3,5% les incidències que es resolen només per telèfon, sense necessitat d'activar cap recurs. I també han augmentat un 28% les consultes d'usuaris que demanen informació sobre centres sanitaris, ja que la posada en marxa del nou mapa de les urgències va sorprendre els ciutadans.

A la seu del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), a l'Hospitalet de Llobregat, es controlen també les trucades del 061 i del 112. Sanitat Respon rep unes 6.000 trucades diàries. Moltes consultes mèdiques encara entren a través d'aquests altres dos telèfons que estan reservats, però, per a les emergències. El Sanitat Respon vol créixer i consolidar la seva cartera de serveis amb telemedicina i atenció a la cronicitat.

De mitjana, cada dia es mobilitzen a tot Catalunya 96 metges a domicili. Abans del tancament de les urgències nocturnes dels CAP, eren 89. Aquest setembre s'han atès 21.253 trucades, 610 més que el setembre de l'any passat. Tot i que Salut vol reorientar els pacients cap a aquest servei i reduir la demanda d'altres serveis mèdics, l'augment encara és poc significatiu. Els professionals de Sanitat Respon expliquen que les consultes que ells resolen eviten moltes visites innecessàries als ambulatoris.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT