Crònica 31/01/2011

Es tem la caiguda de reserves per Setmana Santa

L.b
1 min
Situació a la terminal de sortides de l'aeroport del Caire.

BARCELONA.Egipte és, després del Marroc, la segona destinació de la conca mediterrània més visitada pels catalans. "Per sort, ara no és temporada alta", reconeix el president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, Francesc Carnerero.

No obstant, li preocupa la caiguda de reserves per Setmana Santa, ja que és ara quan els turistes comencen a planificar les vacances. "En una situació normal, ara es començarien a fer les reserves per viatjar a Egipte a la primavera i això és el que es pot aturar", diu Carnerero.

Davant la incertesa de la situació, Carnerero explica que la lògica obliga a aconsellar als turistes que cancel·lin els viatges que són per aquesta mateixa setmana, però no els que tinguin previst viatjar més endavant. "Cal prudència i veure com evolucionen els esdeveniments", diu Carnerero, que no vol ser alarmista. "Si la sortida és demà mateix, el més lògic és ajornar-la però si és d'aquí quinze dies, encara no cal", explica.

Espanya aconsella no viatjar-hi

Alguns països han recomanat als seus ciutadans no viatjar a Egipte. Un és l'Estat espanyol, que a través del ministeri d'Exteriors aconsella suspendre "tots els viatges que no siguin essencials". Als turistes que ja siguin a Egipte, el ministeri els recomana extremar "la precaució", allunyar-se de les manifestacions i respectar el toc de queda. El govern espanyol no es planteja, de moment, evacuar els seus ciutadans. Tampoc França ni Gran Bretanya tenen previst fer-ho, al contrari dels EUA, Turquia i Grècia, que preparen repatriacions. Mentrestant, ahir el vol el Caire-Barcelona acumulava hores de retard.

stats