CASTELLS
Crònica 23/04/2012

La temporada castellera arrenca amb força

Els Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d'Igualada ensopeguen amb dos matiners quatre de vuit. La resta del cap de setmana, marcat pels castells de vuit pisos i pel primer folrat de l'any.

Efren Garcia
2 min
Torre de set dels Castellers de Sant Cugat ahir  a la diada d'Igualada.

IGUALADADesprés de dues temporades d'èxits en la franja mitjana del llistat de colles del món casteller, cal seguir buscant protagonistes entre les formacions que estan en plena progressió. Enguany, el Concurs de Castells de Tarragona canviarà de format i passarà de les 18 millors colles del moment a les 30 primeres colles, que es repartiran en dues jornades. Si habitualment els anys de concurs prometen importants sorpreses, enguany no serà diferent.

Els Castellers de Sant Cugat, els Moixiganguers d'Igualada i els Sagals d'Osona es van trobar ahir en una jornada que és una bona mostra del que es cou aquest any arreu del territori. Els Sagals d'Osona van enllestir amb comoditat la seva actuació, amb el tres de set aixecat per sota com a millor construcció, però ho van fer després d'estrenar a començaments del mes d'abril el quatre de vuit més matiner de la seva història.

Mala sort amb els quatre de vuit

Els Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers es plantejaven superar el mateix repte, dos quatre de vuit molt matiners, però la sort no els va acompanyar. Els de Sant Cugat van iniciar la jornada amb aquest plat fort però el van haver de desmuntar en dues ocasions. Tot i alçar-se ben quadrada, l'estructura del quatre va tremolar en excés en col·locar-hi el pom de dalt i van haver d'optar pel dos de set per redreçar la seva actuació.

Els Moixiganguers, tot i que s'hi van acostar més, en van sortir més perjudicats. Després de desmuntar un primer intent molt rebregat des del començament, en van fer un segon en què van arribar a col·locar l'acotxador, però la mala postura d'un dels segons i la fragilitat dels pisos superiors van fer que la prudència els portés a desmuntar-lo. Quan els quarts ja sortien del castell, l'estructura es va trencar. Tot i que aquesta pràctica no és gaire habitual, totes dues colles van fer una quarta ronda fora de programa per poder finalitzar l'actuació amb tres castells descarregats.

Primer dos de vuit de l'any

Els Castellers de Vilafranca van començar la temporada marcant un ritme important. Ahir van descarregar el tres de vuit i el pilar de sis, i van ser la primera colla a alçar una construcció folrada en completar el primer dos de vuit de l'any. Es van apuntar a la festa dels vuits els Castellers de Barcelona, la primera colla en aconseguir-ne un aquest any, i la Colla Joves Xiquets de Valls, amb el tres i el quatre a Vilanova. Els Minyons de Terrassa també van fer doblet a l'Hospitalet, i els Castellers de Sants a Sitges i els de la Vila de Gràcia a casa es van estrenar aixecant castells de vuit.

stats